Magazinul online de produse naturiste Vegis.ro pregătește investiții de 250.000 euro pentru mutarea într-un nou depozit

Magazinul online de produse naturiste Vegis.ro pregătește investiții de 250.000 euro pentru mutarea într-un nou depozit

Mihai Bucuroiu, director general și fondator Vegis.ro

scris 11 mai 2021

Anul 2020 a adus o creștere de 43% a cifrei de afaceri a Vegis.ro față de anul anterior, magazinul online depășind pragul de 4,2 milioane de euro. Pentru 2021, Vegis.ro are în plan investiții de 250.000 de euro, orientate către mutarea într-un nou depozit, ce va asigura menținerea unui stoc mai mare de produse.

Categoriile de produse care au cunoscut creșteri considerabile în 2020 au fost cele apicole, alimentele bio, suplimentele, cosmeticele și detergenții bio. Interesul românilor pentru un stil de viață mai sănătos și mai orientat către natură s-a reflectat și în numărul mediu de produse incluse într-o comandă – mai mare cu 20% față de 2019 -, cât și în valoarea medie a acesteia, care a crescut cu 15% față de perioada pre-pandemie. De asemenea, numărul clienților noi care au ales produse naturiste de pe Vegis.ro pentru a-și susține imunitatea a crescut cu 50% în 2020 față de 2019.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

"Anul trecut, publicul care a făcut achiziții în mediul digital a fost mai informat și mai atent la alegerile sale, dar mai ales mai conștient la impactul produselor consumate asupra sănătății. Am remarcat și o creștere a procentului de clienți tineri, din segmentul 18-25 de ani, dar și o diversificare a comenzilor în sensul achiziției de produse mai variate și destinate întregii familii. Comportamentul adaptat la noul context se menține și în 2021, primul trimestru fiind marcat de o creștere consistentă, cu aceleași caracteristici de consum", a precizat Mihai Bucuroiu, director general și fondator Vegis.ro.

În 2020, media comenzilor zilnice a fost de 400, iar cea mai activă zi din acest punct de vedere a fost Black Friday, când s-au înregistrat 1.500 de comenzi. Dinamica se menține și în 2021, iar începutul de an este chiar mai puternic decât în 2020, cu creșteri lunare medii de 20%.

Vegis.ro își propune ca în 2021 să investească atât într-un nou depozit, ce va permite o creștere a volumului de produse în stoc, cât și în optimizarea capacității de procesare rapidă a comenzilor. Bugetul total alocat investiției se ridică la 250.000 de euro.

Harley-Davidson a lansat brandul de motociclete integral electrice \ CITEȘTE ȘI Harley-Davidson a lansat brandul de motociclete integral electrice "LiveWire"

Magazinul online de produse naturiste, bio și organice Vegis.ro a fost înființat în 2012 și are sediul în Brașov.

viewscnt
Afla mai multe despre
vegis.ro
produse naturale