Mega Image apasă accelerația extinderii cu șase magazine noi într-o zi, rețeaua depășește 520 de unități

Mega Image apasă accelerația extinderii cu șase magazine noi într-o zi, rețeaua depășește 520 de unități
scris 23 dec 2016

Retailerul Mega Image, parte a grupului olandezo-belgian Ahold- Delhaize, a ajuns astăzi la o rețea de 522 de supermarketuri și magazine de proximitate, după șase deschideri simultane în București și în județele Giurgiu și Călărași.

Cinci dintre noile magazine sunt deschise în formatul de proximitate Shop&Go (București, Fundulea și Giurgiu), iar unul este supermarket Mega Image (București).

Din cele 522 de unități, 229 sunt supermarketuri Mega Image, 291 magazine de proximitate Shop&Go și două Gusturi Românești. 

Rețeaua Mega Image este concentrată în București și Ilfov, unde sunt localizate 90% din magazine. De altfel, compania a susținut întotdeauna că principala piață a Mega Image este Bucureștiul.

După ce a ajuns la 500 de magazine în acest an, Profi plusează și vrea să ajungă la 700 supermarketuri în 2017 CITEȘTE ȘI După ce a ajuns la 500 de magazine în acest an, Profi plusează și vrea să ajungă la 700 supermarketuri în 2017

Celalte piețe ale retailerului sunt Brașov, Prahova, Constanța, Giurgiu, Dâmbovița, Călărași și Ialomița, iar de anul viitor Clujul.

Anul trecut, retailerul a raportat o rată de creștere a cifrei de afaceri de 26,6%, la 3,56 miliarde lei (801 milioane euro), și aproape și-a dublat profitul net, la 102 milioane lei (23 milioane euro).

Fondat în 1995, Mega Image operează sub mărcile Mega Image, Mega Image - Concept Store, Shop&Go și Gusturi Romanești.

În august, retailerul olandez Ahold și cel belgian Delhaize au anunțat finalizarea fuziunii celor două grupuri, rezultând al patrulea mare grup de retail din Europa.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
mega image
rețea
extindere