Mii de containere cu jucării ale retailerului elen Jumbo sunt blocate în porturi din cauza carantinei

Mii de containere cu jucării ale retailerului elen Jumbo sunt blocate în porturi din cauza carantinei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 dec 2020

Mii de containere cu jucării ale retailerului elen Jumbo sunt blocate în porturi, în contextul în care depozitele din Grecia nu mai fac față comenzilor dinaintea Crăciunului, toate magazinele din această țară fiind în prezent închise. Retailerul descrie 2020 ca fiind "un an pierdut" după ce autoritățile elene au decis să țină magazinele închise și în perioada sărbătorilor de iarnă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România

Potrivit presei elene, Jumbo are circa 6.000 de containere blocate în porturi. Cifra a fost confirmată de un oficial al companiei pentru Reuters.

Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative CITEȘTE ȘI Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative

"Cifra e impresionantă, dar adevărată. Containerele vin din diferite părți ale lumii, dar pentru a  le descărca trebuie să avem spațiu în depozite", a afirmat sursa Reuters.

INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania CITEȘTE ȘI INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania

Guvernul de la Atena a impus o nouă carantină la nivel național la începutul lunii trecute, aceasta fiind stabilită inițial între 7 și 30 noiembrie. Termenul pentru redeschiderea magazinelor a fost prelungit în mod repetat. Potrivit celor mai recente informații, carantina ar urma să continue până pe 8 ianuarie.

"Închiderea magazinelor în perioada Paștelui, care aduce 12% din vânzările anuale, și a Crăciunului, care reprezintă 33% din vânzări, confirmă faptul că 2020 este un an pierdut", potrivit unei pezentări a companiei.

Retailerul elen de jucării și decorațiuni Jumbo, prezent cu 14 hipermarketuri în România, a fost afectat puternic de restricțiile din Grecia în contextul celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus. Restricțiile stricte au condus la scăderea vânzărilor grupului cu aproximativ 35% în noiembrie față de luna similară din 2019, potrivit Jumbo.

viewscnt
Afla mai multe despre
jumbo
magazin jucarii
carantina
jumbo romania
vanzari jumbo
containere jumbo
pandemie jumbo