Nike își retrage unele produse din China după ce unul dintre designerii săi și-a exprimat susținerea față de protestele din Hong Kong

Nike își retrage unele produse din China după ce unul dintre designerii săi și-a exprimat susținerea față de protestele din Hong Kong
scris 28 iun 2019

Nike și-a retras unele produse din China după ce unul dintre designerii săi a stârnit indignare printre chinezi exprimându-și susținerea față de protestele din Hong Kong, conform CNN.

Nike a informat joi într-un comunicat că a decis să retragă de pe piața chineză unele produse „în baza feedback-ului primit de la clienții chinezi”, scrie News.ro.

„Am retras un număr mic de produse din China care au fost create de un colaborator”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru CNN.

WatchShop.ro deschide primul magazin offline CITEȘTE ȘI WatchShop.ro deschide primul magazin offline

Compania americană nu a oferit mai multe detalii.

Financial Times a informat miercuri că Nike a retras o linie de încălțăminte creată în colaborare cu firma japoneză Undercover, care este condusă de designer-ul Jun Takahashi.

Site-ul YY.com a informat într-un comunicat că nu va vinde încălțămintea Undercover x Nike Daybreak după ce a primit informații de la firma americană în acest sens.

Undercover a publicat mai devreme luna aceasta pe Instagram o fotografie cu protestele din Hong Kong însoțită de descrierea „Fără extrădări în China. Hai Hong Kong”.

În Hong Kong, milioane de persoane au protestat în ultimele săptămâni față de un proiect de lege care ar permite extrădarea infractorilor în China. Protestatarii susțin că astfel ei vor fi expuși unui sistem judiciar incorect și controlat de partidul comunist.

Șeful Protecției Consumatorului Constanța: Ne aflăm acum în situația în care an de an continuăm să autorizăm ca fast-food locații care, după părerea noastră, nici nu ar trebui să existe pe litoral CITEȘTE ȘI Șeful Protecției Consumatorului Constanța: Ne aflăm acum în situația în care an de an continuăm să autorizăm ca fast-food locații care, după părerea noastră, nici nu ar trebui să existe pe litoral

Unii utilizatori ai rețelelor sociale din China și-au exprimat indignarea față de această postare a Undercover. Pe Weibo, versiunea chineză a Twitter, unii au promis că își vor arunca încălțămintea Nike. Un utilizator a postat o fotografie cu încălțămintea în coșul de gunoi.

China este una dintre cele mai importante piețe pentru Nike, fiind printre cele care se dezvoltă cel mai rapid. Este de asemenea un punct important pentru fabricarea produselor, aproximativ un sfert din produsele Nike fiind create în China în anul fiscal 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
nike
china
proteste