FOTO Fotbaliștii-tineret pleacă acasă, barurile se uită cu regret după ei: golurile de pe teren nu le-au umplut casieria. "Clientul de meci consumă o singură bere pe seară și nu mănâncă nimic."

FOTO Fotbaliștii-tineret pleacă acasă, barurile se uită cu regret după ei: golurile de pe teren nu le-au umplut casieria. "Clientul de meci consumă o singură bere pe seară și nu mănâncă nimic."
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 28 iun 2019

Față de o seară oarecare de sfârșit de iunie, meciurile de fotbal ale naționalei de tineret au dublat sau chiar triplat numărul clienților din barurile din Centrul Vechi al Bucureștiului. Cu toate acestea, încasările sunt la fel ca într-o seară obișnuită, pentru că, în medie, clientul de meci consumă doar o bere, nu mănâncă și pleacă imediat ce se termină partida, spune pentru Profit.ro Liviu Mihăescu, administratorul a trei pub-uri din Centrul Istoric. În topul celor mai cheltuitori clienți ai unui bar, clientul de meci este printre ultimii trei, alături de îndrăgostit și de clientul de stand-up comedy.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News
INTERVIU CEO Best Tools: Nu forțăm lucrurile de dragul de a vinde CITEȘTE ȘI INTERVIU CEO Best Tools: Nu forțăm lucrurile de dragul de a vinde

În mod normal, față de o seară oarecare dintr-o săptămână de iunie, meciurile de echipei naționale de fotbal U21 dublează sau chiar triplează numărul clienților din baruri, umplându-le și la terasă, și în interior. Problema este la încasăre, care nu cresc față de o zi obișnuită, când sunt mult mai puțini clienți, dar care beau 2-3 beri și poate și mănâncă, afirmă Mihăescu.

"Încasările din timpul unui meci sunt la fel ca într-o zi de luni - proaste. Clienții nu consumă mai nimic la meciuri, doar se uită la televizor, având senzația că e mai ieftin la cârciumă decât acasă. Clientul de meci nu mănâncă, pentru că pierde fazele, și bea doar o bere în 90 de minute, iar dacă bate România, la final de tot poate riscă o a doua bere. După meci, clientul se ridică, pleacă imediat și ajunge acasă mai repede decât ajung fotbaliștii la vestiare", spune administratorul pub-urilor.

FOTO Un youtuber influent din Spania, condamnat la închisoare după ce a umilit un cerșetor român cu biscuiți umpluți cu pastă de dinți CITEȘTE ȘI FOTO Un youtuber influent din Spania, condamnat la închisoare după ce a umilit un cerșetor român cu biscuiți umpluți cu pastă de dinți

Chiar dacă nu consumă mult, clientul de meci rezervă locul în bar cu o săptămână înainte. Din acest motiv, unii proprietari de baruri din Centrul Vechi au riscat să pună anunțuri cu locurile disponibile în ziua finalei și să anunțe ....un viitor meci între România și Spania.

FOTO Fotbaliștii-tineret pleacă acasă, barurile se uită cu regret după ei: golurile de pe teren nu le-au umplut casieria.

Mihăescu spune că în cazul în care naționala de fotbal a Angliei joacă un meci și vin turiști englezi în barurile din Centrul Vechi, aceștia stau, în primul rând în picioare, lângă bar, se uită toți la televizor și consumă non-stop. "Românului trebuie să-i pui zeci de televizoare la care să vadă din toate unghiurile de la mese. La un meci, un englez bea de două ori mai mult decât bea normal, adică mai mult de șase beri. Nici englezii nu mănâncă, dar beau cel mai mult", explică el.

EXCLUSIV Hiltonul din Centrul Vechi al Capitalei ajunge pe mâna șeicilor, pregătiți să plătească cel puțin 43 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hiltonul din Centrul Vechi al Capitalei ajunge pe mâna șeicilor, pregătiți să plătească cel puțin 43 milioane euro

Cei mai necheltuitori turiști dintr-un bar sunt, în opinia lui Liviu Mihăescu, îndrăgostiții, clienții de meci și clienții de stand-up comedy. Îndrăgostitul poate cumpăra o sticlă de vin, mai ales dacă relația e în faza foarte incipientă, de seducție, și, în unele cazuri, comandă și de mâncare. Dacă relația e puțin mai avansată, mai mult se sărută decât consumă și cer cel mult o limonadă de fiecare, a observat administratorul pub-urilor.

Chiar și mai puțin cheltuitor decât îndrăgostitul este suporterul de meci, cu o bere, în medie, în două ore, iar pe ultimul loc este consumatorul de stand-up comedy, care bea o singură cola, dacă sunt glumele bune, pentru că dacă nu sunt, o lasă și pleacă.

viewscnt
Afla mai multe despre
baruri
centrul vechi
clienti
meciuri
liviu mihaescu