„One Chip Challenge” a fost retras din magazinele din SUA, după ce un adolescent a murit în urma provocării de a mânca un chips extrem de iute/ Provocarea, rostogolită și de unii youtuberi din România

„One Chip Challenge” a fost retras din magazinele din SUA, după ce un adolescent a murit în urma provocării de a mânca un chips extrem de iute/ Provocarea, rostogolită și de unii youtuberi din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2023

One Chip Challenge este un produs picant, bazat pe un singur chips foarte picant ce conține porumb albastru, ulei de floarea-soarelui și/sau de șofrănel, Carolina Reaper Pepper, Naga Viper Pepper și sare de mare, potrivit site-ului producătorului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Provocarea” constă în faptul că participanții mănâncă acest chips foarte condimentat, lucrurile până aici par să fie simple dar pentru a continua provocarea trebuie ca participanții să nu consume apă sau alte alimente cât mai mult posibil, arată G4Media.ro.

DECIZIE Veneția introduce taxă de intrare pentru turiști CITEȘTE ȘI DECIZIE Veneția introduce taxă de intrare pentru turiști

Compania Paqui se află în mijlocul unui scandal în Statele Unite ale Americii după ce produsul acestora este asociat cu moartea unui adolescent din Massachusetts, arată AP. Harris Wolobah a murit săptămâna trecută, iar părinții acestuia consideră că provocarea „One Chip” a fost cauza morții. Poliția a declarat că a fost chemată la domiciliu și l-a găsit pe Wolobah „fără reacție și fără să respire”. El a fost transportat la spital, unde a fost declarat mort.

„Sper, mă rog la Dumnezeu ca niciun părinte să nu treacă prin ceea ce trec eu. Nu vreau să văd pe nimeni suferind așa cum sufăr eu.” a declarat mama lui Harris, Lois Wolobah, pentru WBZ-TV. „Îmi lipsește atât de mult fiul meu. Mi-e atât de dor de el”. Familia băiatului este convinsă că provocarea a cauzat decesul acestuia, ei spun că era un jucător de baschet sănătos și nu a avut vreodată alergii.

Biroul medicului legist al statului a declarat că va dura probabil săptămâni până când se va stabili cauza morții lui Wolobah. Dar producătorul chipsului, Paqui, a cerut comercianților cu amănuntul să nu mai vândă produsul. 

”Paqui One Chip Challenge este destinat exclusiv adulților, cu o etichetare clară și proeminentă care evidențiază faptul că chipsul nu este pentru copii sau pentru orice persoană sensibilă la alimentele picante sau care suferă de alergii alimentare, este însărcinată sau are probleme de sănătate. Am observat o creștere a numărului de adolescenți și alte persoane care nu țin cont de aceste avertismente. Ca urmare, deși produsul continuă să respecte standardele de siguranță alimentară, din precauție, lucrăm în mod activ cu comercianții noștri cu amănuntul pentru a retrage produsul de pe rafturi. Oferim, de asemenea, rambursări pentru produsul nostru single-serve one chip challenge”, a transmis compania.

VIDEO Apple a prezentat Watch Series 9 CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a prezentat Watch Series 9

Potrivit Centrului Național de Intoxicații, chips-ul „conține capsaicină iar consumul cauzează de obicei dureri de gură și gât, dar poate duce și la probleme de sănătate mai grave, inclusiv atac de cord și leziuni esofagiene”, arată CBS News.

„One Chip Challenge” poate fi găsit în România în schimbul sumei de 50 de lei, produsul fiind vândut online pe site-uri de specialitate din țara noastră.

Amintim că ”provocarea” reprezintă un pericol și în România, mai mulți youtuberi cunoscuți filmându-se în timp ce mănâncă chips-ul și ulterior au dureri și stări insuportabile. Spre exemplu, Alex Montrey, un youtuber cu peste un milion de abonați s-a filmat în timp ce a făcut provocarea și a declarat la finalul videoclipului că „acesta este clipul pe care îl regret cel mai mult (…) în caz că nu mă credeți, deși nu vă recomand așa ceva, încercați chips-ul ăsta. (…) Am diavolul în stomac în momentul ăsta, uitați câtă apă am băut”, spunea Montrey în videoclip. 

viewscnt
Afla mai multe despre
one chip challenge
sua
chips