Pe fondul cererii ridicate din online, Tesco, cel mai mare retailer britanic, angajează 16.000 lucrători permanenți

Pe fondul cererii ridicate din online, Tesco, cel mai mare retailer britanic, angajează 16.000 lucrători permanenți
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 aug 2020

Tesco, operatorul celui mai mare lanț de supermarketuri din Marea Britanie, a anunțat că va crea un număr suplimentar de 16.000 de locuri de muncă permanente pentru a sprijini dezvoltarea afacerii pe segmentul online, care a beneficiat de o cerere ridicată în contextul pandemiei de coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania britanică se așteaptă ca majoritatea pozițiilor să fie ocupate de lucrători angajați temporar la începutul pandemiei, scrie Reuters.

Dintre cele 16.000 de poziții permanente nou-create, circa 10.000 vizează operațiuni de ambalare a comenzilor, iar 3.000 sunt posturi de șofer, potrivit companiei.

Lidl continuă extinderea accelerată, derulată în paralel cu Kaufland CITEȘTE ȘI Lidl continuă extinderea accelerată, derulată în paralel cu Kaufland

În contrast cu companiile aeriene și cu operatorii din sectorul HoReCa, care au anunțat concedieri masive pentru a reduce costurile înregistrate pe fondul pandemiei, marii retaileri din sectorul alimentar au continuat să se extindă și să angajeze personal, în principal pentru a răspunde cererii ridicate pentru livrări la domiciliu.

Lanțurile germane de supermarketuri Aldi și Lidl au transmis, luna trecută, că vor crea un număr suplimentar de 1.200 și, respectiv 1.000 de locuri de muncă în Marea Britanie până la finele anului.

Totodată, grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, a anunțat că a angajat peste 45.000 de persoane la nivel global doar în trimestrul al doilea, ajungând la un număr total de 380.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesco
locuri munca permanente
livrari domiciliu
crestere cerere online
pandemie
aldi
lidl
mega image