Penny Market a ajuns la 180 unități, după ce a deschis un magazin în Măgurele

Penny Market a ajuns la 180 unități, după ce a deschis un magazin în Măgurele
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 14 sep 2016

Grupul Rewe a deschis un nou magazin sub brandul Penny Market, rețeaua ajungând la 180 de unități, după ce a deschis miercuri o nouă unitate în orașul Măgurele, județul Ilfov.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Noul magazin se întinde pe o suprafață de 1.608 metri pătrați, 14 angajați și asigură 78 de locuri de parcare.

Rewe România a înregistrat anul trecut cea mai mare creștere a afacerilor dintre cele cinci piețe unde grupul german Rewe este prezent, de 13,8%, până la 2,65 miliarde de lei (597 de milioane de euro). Totodată, profitul net al companiei a avansat cu 13%, la 12,8 milioane de lei (2,9 milioane de euro).

cora România a investit 2 milioane euro în extinderea hipermarketului din City Park Constanța CITEȘTE ȘI cora România a investit 2 milioane euro în extinderea hipermarketului din City Park Constanța

Grupul german a deschis primul magazin pe piața locală în 2005, iar alături de magazinele Penny Market, mai operează în România 8 magazine XXL Mega Discount.

La sfârșitul anului trecut, acționarii au decis ca activitatea grupului să se concentreze în viitor pe dezvoltarea business-ului de discount, după vânzarea supermarketurilor Billa grupului Carrefour.

De altfel, Rewe vrea să ajungă la o rețea de 200 de magazine Penny Market în România până la sfârșitul anului și să modernizeze 50 din cele existente, începând cu toate unitățile din București și Oradea. Noul design va fi implementat în toate magazinele din rețea până la sfârșitul anului 2018.

Principalul concurent al retailerului pe segmentul pe care activează este Lidl.

Fondat în 1927 în Koln, Rewe este unul dintre cele mai importante grupuri de retail și turism din Germania, dar și din Europa. Cu aproximativ 330.000 de salariați în 12 țări europene, grupul are 15.000 magazine iar în 2014 a înregistrat o cifră de afaceri de peste 51 de miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
penny market
deschidere
câmpeni
rewe romania