Penny Market a deschis un magazin la Câmpeni (Alba)

Penny Market a deschis un magazin la Câmpeni (Alba)
scris 8 iun 2016

Nemții de la Rewe România au deschis, miercuri, un magazin Penny Market în Câmpeni, județul Alba, rețeaua ajungând astfel la 176 de magazine. Acesta este al șapte-lea Penny Market din județul Alba.

Magazinul are o suprafață de vânzare de 850 metri pătrați, 80 locuri de parcare și 15 angajați.

Rewe România a înregistrat anul trecut cea mai mare creștere a afacerilor dintre cele cinci piețe unde grupul german Rewe este prezent, de 13,8%, până la 2,65 miliarde lei (597 milioane euro). Totodată, profitul net al companiei a avansat cu 13%, la 12,8 milioane de lei (2,9 milioane de euro).

Gilles Roudy și-a încheiat mandatul de director general al Metro România CITEȘTE ȘI Gilles Roudy și-a încheiat mandatul de director general al Metro România

La sfârșitul anului trecut, acționarii au decis ca activitatea grupului să se concentreze în viitor pe dezvoltarea business-ului de discount, după vânzarea supermarketurilor Billa grupului Carrefour.

De altfel, Rewe vrea să ajungă la o rețea de 200 de magazine Penny Market în România până la sfârșitul anului și să modernizeze 50 din cele existente, începând cu toate unitățile din București și Oradea. Noul design va fi implementat în toate magazinele din rețea până la sfârșitul anului 2018.

Grupul german a deschis primul magazin pe piața locală în anul 2005, iar alături de cele 176 de magazine Penny Market, mai operează în România 8 magazine XXL Mega Discount.

Principalul concurent al retailerului pe segmentul pe care activează este Lidl.

Fondat în 1927 în Koln, Rewe este unul dintre cele mai importante grupuri de retail și turism din Germania, dar și din Europa. Cu aproximativ 330.000 de salariați în 12 țări europene, grupul are 15.000 magazine iar în 2014 a înregistrat o cifră de afaceri de peste 51 de miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
penny market
deschidere
câmpeni
rewe romania