Penny Market întărește concurența cu Lidl lângă mallul AFI Cotroceni

Penny Market întărește concurența cu Lidl lângă mallul AFI Cotroceni
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 3 ian 2018

Retailerul german Penny Market, operat de grupul REWE, deschide un nou supermarket în București, în apropierea AFI Cotroceni, ridicând în zonă concurența cu Lidl, de asemenea retailer german.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Aceasta deoarece Penny a mai deschis în zonă un supermarket, în urmă cu circa 2 ani, Lidl având la rândul său două centre comerciale în aceeași proximitate.

Grupul REWE România deține 209 de magazine Penny Market la nivel național, dintre care 12 în București În plus, 6 dintre magazinele XXL Mega Discount, deținute de REWE România, au fost transformate în Penny Market anul trecut.

Ungaria acuză multinaționalele de înșelăciune după ce un nou raport a identificat diferențe de calitate între alimentele vândute local și cele din alte țări CITEȘTE ȘI Ungaria acuză multinaționalele de înșelăciune după ce un nou raport a identificat diferențe de calitate între alimentele vândute local și cele din alte țări

Grupul german a deschis primul magazin pe piața locală în 2005. Până la sfârșitul anului 2015, compania a operat în România și rețeaua de supermarketuri Billa, când a decis vânzarea acesteia către Carrefour și concentrarea pe dezvoltarea business-ului de discount - Penny.

Principalul concurent al retailerului pe segmentul pe care activează este Lidl.

Piața de retail din Romania a avut o creștere de 12% anul trecut, fiind estimată la 40 miliarde euro, cu patru mari jucători, deținând o cotă de 60%: Kaufland, Carrefour, Metro Cash&Carry și Auchan.

viewscnt
Afla mai multe despre
penny market
rewe