Piața berii din Germania a scăzut

Piața berii din Germania a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2024

Consumul de bere în Germania continuă tendința descendentă, arată datele publicate de Oficiul federal de statistică (Destatis), transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

O cantitate de 8,4 miliarde de litri de bere a fost vândută anul trecut de berarii și distribuitorii de bere din Germania, în scădere cu 4,5% față de 2022, scrie Agerpres.

Grupul de restaurante City Grill mizează pe afaceri de peste 60 milioane euro în acest an, de la 55 milioane euro anul trecut. ”Suntem orientați către achiziții de hoteluri și restaurante” CITEȘTE ȘI Grupul de restaurante City Grill mizează pe afaceri de peste 60 milioane euro în acest an, de la 55 milioane euro anul trecut. ”Suntem orientați către achiziții de hoteluri și restaurante”

Berarii germani se luptă cu un trend descrescător de mai mult timp (din anii '1990), pe fondul evoluțiilor demografice și al îngrijorărilor cu privire la efectele alcoolului asupra sănătății și trecerii la băuturile nealcoolice, chiar dacă în 2022 s-au bucurat de o ușoară relansare a vânzărilor, după ce restaurantele și barurile au fost închise pentru lungi perioade de timp în 2020 și 2021.

Din 1993, cifra de afaceri în industria berii a scăzut cu mai mult de un sfert, în pofida popularității berii în Germania.

Anul trecut, exporturile au scăzut cu 5,9%, în timp ce consumul intern cu 4,2%.

Federația berarilor germani susține că producătorii sunt prinși la mijloc între costurile ridicate, scăderea cererii consumatorilor și presiunile asupra prețurilor din partea vânzătorilor de bere.

Berea este un produs sezonier, pentru care vânzările cresc exploziv în timpul lunilor de vară și scad toamna și iarna. Marile evenimente organizate în timpul verii, precum Cupa Mondială la fotbal, tind să stimuleze consumul de bere.

viewscnt
Afla mai multe despre
bere
germania