Plaza Centers anunță că Auchan este hipermarketul ancoră al mallului Timișoara Plaza, a cărui construcție începe anul acesta

Plaza Centers anunță că Auchan este hipermarketul ancoră al mallului Timișoara Plaza, a cărui construcție începe anul acesta
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 16 aug 2016

Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Plaza Centers, aflat în proces de restructurare a afacerilor, a semnat un precontract de închiriere cu Auchan pentru un hypermarket ancoră în cadrul mallului Timișoara Plaza. Începerea construcției centrului comercial este preconizată pentru acest an, iar deschiderea în 2018.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Compania a semnat un precontract de închiriere pentru 10.426 metri pătrați cu retailerul international Auchan”, se arată în raport.

Plaza Centers a anunțat încă de anul trecut că a obținut o linie de finanțare de la o bancă comercială, care va acoperi 65% din costurile de dezvoltare ale proiectului.

Tot anul trecut, în iulie, compania a obținut și autorizația de construire pentru Timișoara Plaza, care are o suprafață totală de 38.000 metri pătrați.

Kaufland lansează aplicația ”Scan&Pay\ CITEȘTE ȘI Kaufland lansează aplicația ”Scan&Pay", pentru scanarea cumpărăturilor cu telefonul mobil și evitarea cozilor la casa de marcat

Plaza Centers, aflată 2013 în reorganizare judiciară, deține o participație de 75% din proiectul Casa Radio, într-un parteneriat semnat în 2006 cu Ministerul Dezvoltării, iar statul are o participație de 15%, prin Compania Națională de Investiții, diferența fiind administrată de grupul turc Kucuk.

Plaza Centers a demarat și o investigație internă privind anumite înțelegeri încheiate în trecut în legătură cu proiectul Casa Radio din București.

”Compania cooperează în totalitate cu autoritățile relevante din România cu privire la situațiile observate, iar în martie 2016 a înaintat autorităților descoperirile în acest caz. Conducerea nu poate estima momentan potențialul impact asupra valorii proiectului”, se arată în raport.

De asemenea, Plaza Centers a notificat formal autoritățile cu privire la redefinirea termenilor incluși în contractul de parteneriat public privat existent, inclusiv a calendarului, structurii și a țintelor preconizate.

”Deși nu există obligații formale pentru ca autoritățile române să renegocieze acordul de parteneriat public privat, o asemenea obligație este prevăzută în mod expres pentru situațiile în care apar circumstanțe economice extraordinare”, menționează raportul.

Vânzările retailerilor din AFI Palace Cotroceni au depășit 110 milioane euro în primul semestru CITEȘTE ȘI Vânzările retailerilor din AFI Palace Cotroceni au depășit 110 milioane euro în primul semestru

Plaza Centers arată că investițiile realizate de companie în Casa Radio, în demolare, lucrări de proiectare și de fundație s-au ridicat la circa 85 de milioane de euro până în 2010.

În raportul companiei, Casa Radio și Timișoara Plaza sunt încadrate în categoria proiectelor în dezvoltare, iar la cele în stadiu de plan și fezabilitate se regăsesc proiectele Csiki Plaza din Miercurea Ciuc (retail&entertainment) și Constanta Plaza (retail&entertainment).

Pe lângă aceste proiecte, Plaza Centers a avut mai multe terenuri în România pentru dezvoltări de centre comerciale, parte dintre acestea fiind vândute anul trecut și în acest an (Slatina, Iași, Brașov, Târgu Mureș și Hunedoara).

Cea mai recentă tranzacție a fost cu un teren din Ploiești, de 18.400 metri pătrați, vândut unui antreprenor local pentru 280.000 euro.

Anul trecut, Plaza Centers a vândut și Palatul Ducal, situat pe strada Gheorghe Manu din București, pentru 1,085 milioane euro.

Plaza Centers, controlată în proporție de 62,5% de grupul israelian Elbit Imaging, operează pe opt țări din regiune, România, Polonia, Lituania, Ungaria, Cehia, Serbia, Bulgaria, Grecia, precum în India, unde deține 30 de active în diverse stadii de dezvoltare.

viewscnt
Afla mai multe despre
plaza centers
timișoara plaza
mall
auchan