Premieră - Ikea renunță la catalogul anual, o publicație cu o vechime de 70 de ani

Premieră - Ikea renunță la catalogul anual, o publicație cu o vechime de 70 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2020

Grupul suedez Ikea, cel mai mare comerciant mondial de mobilă, a anunțat că a decis să nu-și mai editeze catalogul, una dintre cele mai importante publicații anuale la nivel mondial, deoarece cumpărătorii se mută pe online, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Catalogul anual Ikea, o publicație cu o vechime de 70 de ani, a atins momentul de vârf în 2016,. când au fost distribuite peste 200 de milioane de exemplare gospodăriilor și magazinelor din peste 50 de țări, scrie Agerpres.

Ford amână lansarea SUV-ului Bronco din cauza problemelor logistice CITEȘTE ȘI Ford amână lansarea SUV-ului Bronco din cauza problemelor logistice

Prima ediție a acestui catalog a fost tipărit în 285.000 de exemplare, care au fost distribuite în sudul Suediei, în timp ce din ultima ediție, cea din acest an, au fost tipărite aproximativ 40 de milioane de exemplare.

Renunțarea la catalogul tipărit face parte din eforturile Ikea de a deveni o companie mai concentrată pe digital, pe măsură ce consumatorii se inspiră din ce în ce mai mult de pe Internet și își fac cumpărăturile tot mai mult online. În perioada august 2019 - august 2020, vânzările online ale Ikea au crescut cu 45%.

"Numărul de exemplare a scăzut, dar în paralel am văzut cum oamenii utilizează mai mult site-ul nostru web, aplicațiile și social media. Catalogul a devenit din ce în ce mai puțin important", a declarat Konrad Gruss,, directorul operațional de la Inter Ikea Systems, o divizie a Inter Ikea Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
catalog anual