Președintele Sears a făcut o ofertă de preluare de 4.4 miliarde de dolari pentru salvarea companiei falimentare de retail

Președintele Sears a făcut o ofertă de preluare de 4.4 miliarde de dolari pentru salvarea companiei falimentare de retail
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2018

Președintele Sears Holdings, Eddie Lampert, a făcut o ofertă de 4,4 miliarde de dolari pentru preluarea companiei americane de retail aflată în faliment, aceasta fiind singura șansă pentru salvarea de la lichidare și evitarea concedierii a zeci de mii de angajați, a declarat vineri un purtător de cuvânt al fondului de hedging al miliardarului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oferta lui Lampert este susținută parțial de o finanțare de 1,3 miliarde de dolari din partea a trei instituții financiare, a spus purtătorul de cuvânt al fondului ESL Investments, potrivit News.ro.

În urma preluării, ar fi păstrate 425 de magazine care altfel ar fi închise, și 50.000 de angajați dintr-un total de 68.000.  Oferta a fost făcută de o companie afiliată fondului ESL, Transform Holdco.

Românii alocă cei mai puțin bani din UE pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI Românii alocă cei mai puțin bani din UE pentru hoteluri și restaurante

Persoane apropiate situației au spus că finanțarea provine de la băncile creditoare ale Sears, Bank of America și Citigroup, precum și de la Royal Bank of Canada, care nu a mai împrumutat până acum compania de retail. Aceste bănci au convenit să ofere un împrumut în valoare de 950 de milioane de dolari, garantat prin active, și o linie de creditare revolving, de 350 de milioane de dolari.

O parte din oferta lui Lambert se bazează pe o datorie de 1,8 miliarde de dolari a Sears deținută de ESL, pe care fondul intenționează să o șteargă, au spus sursele. Oferta mai include o finanțare de 400 de milioane de dolari de la creditori nebancari.

Sears va evalua oferta pentru a vedea dacă este viabilă, existând posibilitatea ca propunerea să fie respinsă, au spus unele dintre surse.

Un purtător de cuvânt al Sears a refuzat să comenteze, iar reprezentanții băncilor nu au fost disponibili.

Vânzarea Sears ar trebui aprobată de un judecător specializat în falimente.

În lipsa finanțării sau a unui cumpărător, Sears riscă desființarea și concedierea a aproximativ 68.000 de angajați. Pe 15 octombrie, retailerul cu o istorie de 125 de ani a depus cerere pentru protecția legii falimentului și a pregătit planuri pentru restructurare și vânzarea a 500 de magazine și a unor afaceri, între care Kenmore, DieHard și divizia pentru servicii pentru locuințe. Numai fondul ESL s-a oferit să cumpere întreaga companie.

Sears este prezent pe piață din anii 1880. Cataloagele sale de comerț prin poștă includeau mărfuri de la jucării, medicamente  și gramofoane la automobile, case din prefabricate și pietre funerare, Sears fiind versiunea mai veche a Amazon, dar și-a pierdut atractivitatea în fața unor rivali ca Walmart și Target și a comerțului electronic.

La înregistrarea falimentului, Sears Holdings a declarat active în valoare de 6,9 miliarde de dolari și datorii de 11,3 miliarde de dolari.

Toys ‘R’ Us, cel mai mare retailer de jucării din Statele Unite, a încercat să iasă din faliment în 2017, dar a fost nevoit să lichideze șase luni mai târziu, după ce creditorii și-au pierdut încrederea în planul de redresare.

viewscnt
Afla mai multe despre
sears
retail
faliment