Producătorii de lentile și ochelari Essilor și Luxottica fuzionează într-un acord de 22,8 miliarde euro

Producătorii de lentile și ochelari Essilor și Luxottica fuzionează într-un acord de 22,8 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2017

Producătorul francez de lentile Essilor Internațional a convenit preluarea Luxottica Group din Italia, producătorul ochelarilor Ray-Ban, pentru circa 22,8 miliarde de euro, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest fel vor fi combinați cel mai mare producător și cel mai mare retailer de ochelari, scrie News.ro.

Acționarii Luxottica vor primi 0,461 de acțiune Essilor petru fiecare titlu deținut, au anunțat luni cele două companii. Oferta este de 47,07 euro pe acțiune, cu 5% sub închiderea de vineri, de 49,56 euro pe unitate.

Leonardo Del Vecchio, fondatorul în vârstă de 81 de ani al Luxottica și principalul acționar al acesteia, va deveni președinte executiv și director general al noii companii, care se va numi EssilorLuxottica și va avea venituri anuale de peste 15 miliarde de euro.

Retailerul de încălțăminte CCC și cel de fashion Takko vor deschide magazine în proiectul comercial Prima Shops Oradea CITEȘTE ȘI Retailerul de încălțăminte CCC și cel de fashion Takko vor deschide magazine în proiectul comercial Prima Shops Oradea

Del Vecchio va fi cel mai mare acționar unic, compania sa holding Delfin urmând să dețină o participație de 31%-38%.

Capitalizarea de piață a noii companii EssilorLuxottica va rivaliza cu cea a producătorului de bunuri de lux Hermes International.

viewscnt
Afla mai multe despre
essilor
luxottica
ray-ban