Producătorul de canapele Italsofa România se împrumută la EximBank

Producătorul de canapele Italsofa România se împrumută la EximBank
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2021

EximBank a anunțat că a acordat o finanțare în valoare de 5 milioane de euro companiei Italsofa România, producător de canapele și tâmplărie destinată prelucrării lemnului în semifabricat, iar fondurile sunt destinate asigurării necesarului de lichidități pentru activitatea curentă a companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contextul economic incert generat de pandemie - care a afectat atât canalele de distribuție (prin restricțiile de circulație), cât și lanțul de aprovizionare - a reprezentat principala provocare a producătorului de mobilă pentru depășirea căreia a implementat mai multe măsuri de reducere a costurilor și de îmbunătățire a strategiilor de achiziție și de vânzări.

BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020 CITEȘTE ȘI BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020

Ca urmare a acestor măsuri, Italsofa România a recuperat scăderile de vânzări înregistrate în perioada pandemiei și estimează pentru acest an o creștere a afacerilor în ciuda presiunilor puse pe industria de profil de scumpirea materiilor prime.

„După 20 de ani în România, Italsofa România continuă să reprezinte un activ strategic în care Natuzzi continuă să investească. Fluxul de comenzi al grupului în Europa se menține solid, iar facilitățile industriale din România sunt mai importante decât până acum pentru susținerea creșterii în regiunea EMEAI”, a spus Francesco Stasolla, directorul general al Italsofa România.

Italsofa România, înființată în anul 2001 în urma unei investiții de peste 38 de milioane de dolari a grupului Natuzzi, deține o unitate de producție de peste 76.000 mp la Baia Mare unde lucrează peste 1.000 de angajați. Fabrica produce atât canapele, cât și tâmplăria destinată prelucrării lemnului în semifabricate, peste 90% din producție fiind destinată exportului.

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri totală de 241 de milioane de lei și un profit de 7,8 milioane de lei.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Natuzzi SpA (Natuzzi și, împreună cu subsidiarele, Grupul Natuzzi), fondată în 1959 de Pasquale Natuzzi, este una din cele mai cunoscute mărci în producția și distribuția de produse de design și mobilă de lux.

Natuzzi este listată la Bursa din New York din 13 mai 1993. În prezent, Grupul deține facilități de producție în România, China, Brazilia și Italia, are mai mult de 4.600 de angajați și o rețea de distribuție care acoperă mai mult de 100 de țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
italsofa
eximbank