Producătorul de jucării Fisher-Price a rechemat de pe piață aproape cinci milioane de leagăne pentru bebeluși Rock 'n Play

Producătorul de jucării Fisher-Price a rechemat de pe piață aproape cinci milioane de leagăne pentru bebeluși Rock 'n Play
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2019

Producătorul Producătorul de jucării Fisher-Price a rechemat de pe piață aproape cinci milioane de leagăne pentru bebeluși Rock 'n Play, în urma unor informații care au asociat produsul cu moartea a zeci de bebeluși, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rechemarea a fost anunțată de Comisia pentru Siguranța Produselor de Consum din Statele Unite, scrie News.ro.

Comisia a anunțat pe site-ul propriu că cel puțin 30 de bebeluși au murit în aceste leagăne, de la lansarea acestui produs pe piață, în 2009.

Amenzi de 1,75 milioane lei, în urma controalelor privind comercializarea legumelor și fructelor în marile lanțuri de magazine CITEȘTE ȘI Amenzi de 1,75 milioane lei, în urma controalelor privind comercializarea legumelor și fructelor în marile lanțuri de magazine

Grupul Mattel, proprietarul Fisher-Price, a confirmat retragerea voluntară a leagănelor, dar a apărat siguranța produsului.

Potrivit Mattel,bebelușii s-au rostogolit în timp ce nu erau asigurați sau în alte curcumstanțe.

”Deși continuăm să apărăm siguranța produselor noastre, luând în considerare incidentele în care produsul a fost folosit contrar avertismentelor de siguranță și instrucțiunilor, am decis în partenerial cu Comisia pentru Siguranța Produselor de Consum că această rechemare voluntară este cea mai bună măsură”, a anunțat Mattel.

Comisia a estimat că rechemarea afectează 4,7 milioane de produse.

Instituția a cerut consumatorilor să nu mai folosească leagănele și să contacteze compania Fisher-Price pentru a fi despăgubiți.

La începutul acestei săptămâni, Academia Americană de Pedriatie a cerut rechemarea produsului, pe care l-a numit ”mortal”.

"Atunci când părinții cumpără un produs pentru bebelușul sau copilul lor, mulți presupun că dacă este vândut în magazin trebuie să fie sigur pentru utilizare. În mod tragic, nu este cazul aici”, a declarat președintele Academiei, Kyle Yasuda, într-un comunicat.

Academia a citat o informație publicată de site-ul revistei Consumer Reports, care a asociat leagănul cu 32 de decese ale unor bebeluși.

viewscnt
Afla mai multe despre
fisher-price
rock 'n play
leagane