Producătorul de țigarete BAT investește 60 milioane de euro în 2017 la Ploiești, unde mută o parte a producției din Bulgaria. Compania cere Guvernului predictibilitate fiscală

Producătorul de țigarete BAT investește 60  milioane de euro în 2017 la Ploiești, unde mută o parte a producției din Bulgaria. Compania cere Guvernului predictibilitate fiscală
scris 3 iul 2017

Producătorul de țigarete British American Tobacco (BAT), cel mai mare din România, a triplat valoarea investițiilor care urmează să fie realizate în acest an la fabrica de la Ploiești, la aproximativ 60 de milioane de euro. Grupul va ridica o nouă hală de producție și va retehnologiza fabrica, în contextul în care va muta o parte a producției din Bulgaria în România și închide treptat o fabrică din Germania. În urma investițiilor, fabrica de la Ploiești ajunge între cele mai mari cinci unități de producție ale BAT la nivel global.

Concomitent cu anunțul investiției, directorul BAT România a făcut și un apel către Guvern să asigure predictibilitatea legislativă și fiscală și stabilitatea politică.

Modificări fiscale majore în noul program de guvernare: impozitul pe cifra de afaceri va înlocui impozitul pe profit, reducerea TVA este amânată, PFA vor plăti contribuția la pensie direct pentru pilonul 3 CITEȘTE ȘI Modificări fiscale majore în noul program de guvernare: impozitul pe cifra de afaceri va înlocui impozitul pe profit, reducerea TVA este amânată, PFA vor plăti contribuția la pensie direct pentru pilonul 3

În noiembrie 2016 conducerea companiei British American Tobacco anunțase că va investi circa 21 de milioane de euro anual în dezvoltarea fabricii de la Ploiești, pentru o perioadă de 5 ani.

"Creșterea investițiilor se datorează extinderii capacității de producție pe fondul a trei factori importanți: închiderea treptată a fabricii din Germania, preluarea Bulgartabac din Bulgaria, cu o parte a volumelor urmând să fie mutate la Ploiești, și optimizarea volumelor fabricilor BAT din Europa de Vest, regiune din care face parte și fabrica din România”, potrivit unui comunicat BAT.

La Ploiești, până la finalul anului, vor fi create 120 de noi locuri de muncă, din care 90 au fost deja ocupate. Noile poziții acoperă toate zonele de competențe și îndeosebi profilurile tehnice - operatori, tehnicieni, electricieni – și logistice. În prezent, în unitatea de producție de la Ploiești lucrează circa 700 de angajați și 150 de contractori.

”Valorea investițiilor pe care urmează să le realizăm în unitatea de producție de la Ploiești în 2017 s-a triplat față de estimările noastre inițiale”, a afirmat Gemma Webb, CEO al British American Tobacco România. ”În acest an, investiția noastră totală va fi de peste 60 de milioane de euro, bani folosiți pentru achiziționarea de noi echipamente și pentru ridicarea unei noi hale de producție cu o suprafață totală de peste 4.000 metri pătrați”, a mai precizat aceasta.

Investițiile se vor reflecta și în volumele produse, acestea urmând să crească cu aproximativ 30%. Totodată, numărul țărilor către care pleacă produsele fabricii British American Tobacco de la Ploiești va crește de la 35 la 40 de țări.

Vrem să continuăm să investim în România și sperăm că Guvernul român va asigura predictibilitatea legislativă și fiscală și stabilitatea politică necesare. Subliniem din nou că una dintre precondițiile creșterii economice sustenabile este dialogul continuu dintre autorități și mediul de afaceri”, a declarat Gemma Webb.

Mediul de afaceri: Impozitul pe cifra de afaceri este unul de secolul XIX, arată incapacitatea autorităților de colecta un impozit pe profit aplicat în toate țările europene CITEȘTE ȘI Mediul de afaceri: Impozitul pe cifra de afaceri este unul de secolul XIX, arată incapacitatea autorităților de colecta un impozit pe profit aplicat în toate țările europene

Fabrica British American Tobacco de la Ploiești este, în momentul de față, a doua cea mai importantă fabrică din Europa pentru grup și una dintre cele mai tehnologizate și mai bine dezvoltate unități de producție la nivel global. Cu noile volume, fabrica British American Tobacco de la Ploiești va deveni una dintre primele cinci cele mai importante unități de producție BAT din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
bat
fabrica
investitie