Producătorul Napolact a împrumutat 150 milioane de euro de la BEI pentru finanțarea activităților de cercetare și dezvoltare

Producătorul Napolact a împrumutat 150 milioane de euro de la BEI pentru finanțarea activităților de cercetare și dezvoltare
scris 28 iun 2016

Producătorul olandez de lactate FrieslandCampina, care în România deține mărcile Napolact și Mili, a împrumutat 150 milioane euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI), fondurile urmând să fie folosite pentru activități de cercetare și dezvoltare în Europa.

Acesta este prima finanțare acordată de BEI unei companii olandeze din sectorul agricol, arată un comunicat al băncii.

FrieslandCampina va folosi împrumutul de la BEI pentru a finanța activitățile de cercetare și dezvoltare pe piețele din Europa, majoritatea fondurilor vizând operațiunile desfășurate în cadrul centrului de inovații din Wageningen, în Olanda.

FrieslandCampina: Business-ul din România a crescut în 2015, dar fabrica din Carei a fost închisă CITEȘTE ȘI FrieslandCampina: Business-ul din România a crescut în 2015, dar fabrica din Carei a fost închisă

Fondat în 1871, grupul olandez este prezent în 17 țări (Olanda, Belgia, Germania, Franța, Rsuia, Ungaria, România, Grecia, Spania, Italia, Marea Britanie, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Nigeria, Ghana și Coasta de Fildeș).

Producătorul Napolact are o cotă de 10% din piața românească de lactate, estimată la 800 de milioane de euro, iar principalii competitori sunt Albalact, Danone, Covalact, Olympus, Hochland și Delaco.

Noul director general al FrieslandCampina România, Cornel Cărămizaru, estimează pentru anul acesta o creștere a afacerilor cu până în 5% și, de asemenea, speră într-o revenire pe profit, după ce, în ultimii patru ani a înregistrat pierderi.

În perioada 2012-2014, pierderile cumulate înregistrate de producătorul de lactate au fost de 81,85 de milioane de lei (18,47 de milioane de euro), potrivit informațiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanțe.

viewscnt
Afla mai multe despre
frieslandcampina
napolact
mili
bei
imprumut
cercetare dezvoltare