Investiție de 5 mil. euro într-o fabrică de apă minerală de lux deschisă la Ocna de Fier

Investiție de 5 mil. euro într-o fabrică de apă minerală de lux deschisă la Ocna de Fier
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 27 iun 2016

Trei oameni de afaceri timișoreni cu investiții în energie, turism și servicii medicale au inaugurat în luna iunie o fabrică de apă minerală în localitatea Ocna de Fier din județul Caraș-Severin. Apa AUR'A, cu un PH ridicat și conținut de aur și argint, este poziționată pe segmentul de lux și destinată în principal exportului, iar în România va fi distribuită preponderent în hoteluri și restaurante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investiția face parte dintr-un proiect de 5 milioane de euro. Prima etapă, care a inclus lucrările de proiectare, documentele, analizele, avizele, autorizațiile, hala de producție, linia de îmbuteliere, realizarea branding-ului, dar și construcția efectivă și amenajările, a fost gata în luna februarie a acestui an, se arată într-un comunicat al investitorilor transmis luni Profit.ro.

Fabrica a început să producă în luna iunie și are o capacitate de 2 milioane de sticle pe lună. Aproximativ 80% din producție se exportă și există deja contracte de distribuție pentru Germania, Cehia, Slovacia, Belgia, Austria, dar și pentru mai multe țări din Asia, printre care și China. În România, apa va ajunge la distribuitori din zona HoReCa.

Ca parametri de calitate și proprietăți, AUR'A depășește toate apele aflate pe piața românească, chiar și pe cele ale unor mari grupuri internaționale, susțin proprietarii fabricii, care adaugă că în termeni de calitate a produsului, acesta se poate compara cu oricare apă din zona premium și de lux din lume. "Ne poziționăm ca o apă de top, respectăm un standard, oferim un produs corect și de o calitate extraordinară, plecăm pe un drum greu, dar avem încredere că facem ceea ce trebuie. Numele este o combinație : <<aur>> - aur pe care îl conține apa și <<a>> de la argint, de asemenea un element prezent în această apă. Cele două îi dau practic valențele care o fac atât de specială", a declarat în comunicat Horațiu Rada, unul dintre cei trei investitori.

Sticla este realizată de Vetropack - unul dintre cei mai importanti producători de ambalaje de sticlă din Europa - în fabrica din Slovacia (au 8 unități de producție în Europa - Elveția , Austria, Republica Cehă, Slovacia, Croația, Ucraina și Italia). Apa va fi comercializată în două tipuri de sticle, de 0,75 l și 0,33 l, dar și de 0,5 l, în viitor.

"Dacă am pune AUR’A în recipiente de plastic, ar fi ca și cum am coborî ștacheta. Am transforma-o într-o apă banală și am depersonaliza-o. Este exclus. Sticla este cel mai sigur ambalaj inventat până acum pentru orice aliment sau băutură", a explicat Horațiu Rada.

Jean Valvis: Aqua Carpatica ”dispare” când ”dispar” Carpații. Forma geometrică pătrată nu aparține intelectual nimănui CITEȘTE ȘI Jean Valvis: Aqua Carpatica ”dispare” când ”dispar” Carpații. Forma geometrică pătrată nu aparține intelectual nimănui

Aur’a Mineral Water, compania care deține fabrica, are trei acționari - Horațiu Rada, Eleodor Coptil și Mihai Petrăchioiu. Horațiu Rada a intrat în afaceri în anul 1997, când a înființat firma Cons Electrificarea Instal, cu domeniu de activitate în construcțiile civile, care a trecut ulterior și la realizarea branșamentelor și a construcțiilor de rețele electrice. Alături de partenerul și asociatul Eleodor Coptil au extins domeniul serviciilor și au trecut și la lucrări de infrastructură, suprastructură și hidroizolații. Cons Electrificarea Instal are o cifra de afaceri anuală de 5 -7 milioane de euro. Horațiu Rada a fost în 2006 președinte al Federației Patronale din Energie, iar în 2004 a înființat Asociația Patronală din domeniul energetic din zona de vest - Energobanat. Mihai Petrăchioiu are afaceri în domeniu turistic, în cel al serviciilor medicale și de producție a lifturilor, iar de aproape 20 de ani este manager regional la Rio Bucovina.

Cei trei oameni de afaceri au hotărât să investească în acest domeniu când Horațiu Rada a primit o ofertă pentru cumpărarea unei fabrici de apă, dar a constatat că tehnologia de producție și condițiile de îmbuteliere erau desprinse, parcă, din Evul Mediu, iar prețul cerut era mult prea mare. "Din toată această poveste a rămas doar ideea că o investiție în domeniu poate fi de foarte bun augur. Mi-am dat seama că un business în domeniu e o oportunitate, dar am știut că e nevoie de altceva, ceva corect și serios, calitativ și care să aducă o noutate într-un domeniu aproape saturat", spune Horațiu Rada.

Tribunalul București a decis interzicerea comercializării sticlei de Aqua Carpatica. Hotărârea nu este definitivă CITEȘTE ȘI Tribunalul București a decis interzicerea comercializării sticlei de Aqua Carpatica. Hotărârea nu este definitivă

După trei ani de căutări prin Munții Banatului, după discuții cu localnici, geologi, pasionați de natură și după cercetări prin văi, păduri și peșteri, au luat legătura cu profesorul Gheorghe Rogobete și cu Constantin Gruescu, un geolog pasionat de Munții Banatului, cel care are un muzeu particular de minerale estetice, singurul din Romania. Împreună cu cei doi au localizat mai multe izvoare care au intrat într-un proces de analiză, iar în final, Ursoanea a fost izvorul câștigător, după mai multe serii de analize realizate în laboratoare specializate din Târgu Mureș, Cluj-Napoca, București, dar și din Germania. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apa aur'a
horatiu rada
eleodor coptil
mihai petrachioi