Profi și Auchan încheie o alianță surpriză, pentru negocieri

Profi și Auchan încheie o alianță surpriză, pentru negocieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2023

Lanțurile de magazine Profi și Auchan au semnat un parteneriat pentru negocieri, al cărui scop este "ameliorarea puterii de negociere a celor două rețele, în avantajul consumatorilor finali".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

“Pentru a putea obține condiții mai avantajoase pentru clienții noștri, considerăm oportun să folosim volumele noastre cumulate în negocierile cu furnizorii cu cifre de afaceri foarte mari. Este  o evoluție normală ca doi retaileri să își pună la un loc volumele de achiziții pentru a crea forme de alianțe care să le permită să concureze și mai eficient marile rețele de retail alimentar și să asigure prețuri mai bune pentru clienți, mai cu seamă în această conjunctură inflaționistă,” explică Gaëtan Pacton, directorul general Profi.

CONFIRMARE Green NCAP lansează mesajul: Dacia Spring este „Best Car of 2022”, peste Tesla Model 3. „Stabilește un standard în industrie.” CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Green NCAP lansează mesajul: Dacia Spring este „Best Car of 2022”, peste Tesla Model 3. „Stabilește un standard în industrie.”

“O alianță de negociere este un lucru normal în peisajul comerțului modern,” afirmă și Ionuț Ardeleanu, directorul general Auchan. “Miza este una importantă pentru toți, mai ales în această perioadă: protejarea puterii de cumpărare a clienților noștri. Este o miză serioasă și un răspuns pe care clienții noștri se așteaptă să îl avem pregătit, așa cum i-am obișnuit de fiecare dată până acum”.

Proiectul a fost conceput pornind de la parteneriate similare de pe piețe de retail mai mature și respectă cerințele legale în materie de protejare a concurenței.

Cu excepția negocierii împreună cu un număr limitat de mari furnizori, în cea mai mare parte internaționali, a unor anumite condiții comerciale de achiziție în cadrul parteneriatului, Profi și Auchan vor continua să evolueze separat pe piață, ca doi concurenți.

FOTO ANPC a intrat în control în centrul Bucureștiului. Carrefour, McDonald’s și KFC, pe listă CITEȘTE ȘI FOTO ANPC a intrat în control în centrul Bucureștiului. Carrefour, McDonald’s și KFC, pe listă

Totodată, față de toți ceilalți furnizori, cei doi retaileri se vor comporta independent, ca și până acum.

Negocierile în comun descrise mai sus se vor derula pe o perioadă de trei luni, începând cu 1 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
profi
auchan