Restaurante din Eforie Nord și Eforie Sud, suspendate de Protecția Consumatorului. Probleme și pe plajă cu șezlongurile

Restaurante din Eforie Nord și Eforie Sud, suspendate de Protecția Consumatorului. Probleme și pe plajă cu șezlongurile
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2019

Activitatea a opt unități de alimentație publică din stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud a fost oprită în urma mai multor nereguli ce pun în pericol sănătatea turiștilor, depistate de comisarii Protecției Consumatorilor într-o acțiune organizată timp de două zile, a informat marți șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, Horia Constantinescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Potrivit acestuia, nereguli au fost constatate și pe plaje, nefiind îndeplinită prevederea legală potrivit căreia șezlongurile să fie amplasate pe cel mult pe 70% din suprafață, scrie Agerpres.

Chinezii au început să cumpere cantități record de banane din străinătate CITEȘTE ȘI Chinezii au început să cumpere cantități record de banane din străinătate

"În acțiunea organizată vineri și astăzi (marți - n.r.) au fost vizate atât locații de alimentație publică, cât și plaja. Marea majoritate a plajelor ocupau peste cei 70% prevăzuți de lege, iar multe dintre locațiile de alimentație publică au fost oprite ca prestare de servicii pentru deficiențe majore ce pun în pericol pe lângă sănătatea viața consumatorilor, turismul în general. Din zece locații de alimentație publică, opt au fost oprite. Pentru plajă, s-a luat măsura remedierii deficiențelor chiar în cadrul acțiunii de control", a declarat Constantinescu.

Potrivit acestuia, CJPC Constanța a propus Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului introducerea unui cazier contravențional, pentru a se putea ține evidența agenților economici care încalcă în mod repetat prevederile legale.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
eforie nord
eforie sud
protecția consumatorului