Retailerul de articole sportive Decathlon a deschis un magazin la Buzău și ajunge la o rețea de 21 de unități în România

Retailerul de articole sportive Decathlon a deschis un magazin la Buzău și ajunge la o rețea de 21 de unități în România
scris 12 dec 2017

Retailerul de articole sportive Decathlon a inaugurat primul magazin din Buzău, investiție de 800.000 euro, ajungând acum la 21 de spații comerciale la nivel național.

Magazinul, cu o suprafață de 1.395 metri pătrați, are în ofertă peste 5,000 de articole și echipamente destinate practicării a peste 50 de sporturi.

Piața de retail din România a atins 40 de miliarde de euro. Cei mai mari patru jucători dețin 60% din piață. România este în Top-ul țărilor cu creștere de spații comerciale CITEȘTE ȘI Piața de retail din România a atins 40 de miliarde de euro. Cei mai mari patru jucători dețin 60% din piață. România este în Top-ul țărilor cu creștere de spații comerciale

De la începutul anului, retailerul sportiv a deschis trei noi spații: două magazine la Botoșani și Buzău, sediul logistic din Ștefănești ce va deservi 3 țări europene și a extins spațiul din centrul comercial Pallady din capitală.

Compania Decathlon a intrat în România în 2009, când a deschis magazinul din cartierul Militari din București.

Decathlon este deținut de familia franceză Mulliez, care mai controlează hipermarketurile Auchan și rețeaua de bricolaj Leroy Merlin.

În primii doi ani, afacerile Decathlon s-au dublat pe piața din România, iar apoi au avut o creștere constantă între 20 și 40%. Afacerile Decathlon în România au ajuns în 2015 la circa 500 milioane lei, iar anul trecut au totalizat 613,2 milioane lei, profitul net fiind dublat de la 14,8 milioane lei la 31,5 milioane lei.

Compania avea anul trecut 698 de angajați în România.

Decathlon este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața mondială a echipamentelor sportive.

viewscnt
Afla mai multe despre
decathlon
articole sportive