Retailerul de modă Primark refuză un ajutor guvernamental de 30 de milioane de lire sterline pentru reprimirea angajaților aflați în șomaj tehnic

Retailerul de modă Primark refuză un ajutor guvernamental de 30 de milioane de lire sterline pentru reprimirea angajaților aflați în șomaj tehnic
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2020

Retailerul de modă Primark, deținut de grupul AB Foods, a anunțat că nu va profita de programul de sprijin din partea guvernului britanic destinat plătirii angajaților care revind din șomaj tehnic, renunțând la un bonus de aproximativ 30 de milioane de lire sterline (38 de milioane de dolari), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna martie, Primark a închis toate magazinele sale, când epidemia de Covid-19 s-a intensificat în Europa, măsură care a costat compania vânzări lunare de aproximativ 650 de milioane de lire, scrie News.ro.

La nivelul Europei, aproximativ 68.000 de angajați au fost plătiți de către guverne prin intermediul șomajului tehnic, în lipsa căruia majoritatea acestora ar fi fost concediați.

E.ON vinde afacerea din Cehia companiei energetice MVM din Ungaria CITEȘTE ȘI E.ON vinde afacerea din Cehia companiei energetice MVM din Ungaria

Între timp, Primark a redeschis magazinele, inclusiv în Marea Britanie, luna trecută, unde circa 30.000 de angajați fuseseră trimiși în șomaj tehnic.

”Pot confirma că Primark nu intenționeză să profite de susținerea oferită de cancelar în această săptămână, prin intermediul programului Job Retention Bonus”, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Primark.

”Compania a scos angajații din programele guvernamentale de sprijin din Marea Britanie și din Europa, în  urma redeschiderii majorității magazinelor sale. Compania consideră că nu are nevoie să solicite plăți în cadrul programului de bonusuri, în circumstanțele actuale”, a precizat aceasta.

Programul de bonusuri, care ar putea costa până la 9  miliarde de lire dacă angajatorii vor rechema la lucru pe toți cei 9 milioane de oameni trimiși în  șomaj tehnic, a fost anunțat miercurea trecută și  poate fi aplicat retroactiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
primark
retailer de moda