Retailerul german Metro aduce un român la șefia subsidiarei locale

Retailerul german Metro aduce un român la șefia subsidiarei locale
scris 18 aug 2020

Adrian Ariciu, Director Comercial al METRO Cash & Carry Rusia, va prelua postul de CEO al METRO Cash & Carry România, preluând atribuțiile lui Roland Ruffing, cel care s-a aflat în această poziție executivă în ultimii patru ani.

Adrian Ariciu și-a început cariera în METRO Cash & Carry România în martie 2000, în Departamentul Achiziții și Mercantizare pentru Produse Alimentare, ocupând, ulterior, mai multe funcții de management în cadrul companiei, precum șef al Departamentului Achiziții Alimente Uscate și șef al Departamentului de Mărci Proprii.

Între 2013 și 2017 a făcut parte din organizația METRO Cash & Carry Ucraina, ca director al Departamentului Achiziții Alimente Uscate și, ulterior, Director de Achiziții (Director Adjunct Managementul Ofertei). În 2015 a devenit Director Comercial al METRO Cash & Carry din Ucraina.

EXCLUSIV Grupul german de media Burda retrage de la vânzare publicațiile editate și distribuite în România de Ringier CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul german de media Burda retrage de la vânzare publicațiile editate și distribuite în România de Ringier

Reîntors în țară, în octombrie 2017, Adrian Ariciu a preluat funcția de Director Operațiuni în cadrul METRO Cash & Carry România, înainte de a fi numit, în iulie 2018, Director Comercial al METRO Cash & Carry Rusia, cu atribuții directe în zona de management de categorii, prețuri, marketing și aprovizionare.

Retailerul german Metro operează în 26 de țări, având 771 de magazine și 150.000 de angajați.

Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din București. Astăzi, rețeaua numără 32 de magazine în 24 de orașe.

Metro este într-un moment în care înregistrează o creștere a vânzărilor în urma panicii cumpărătorilor, care achiziționează paste, mâncăruri gata preparate și conserve.

În exercițiul financiar 2018/19, Metro a generat vânzări de 27,1 miliarde euro.

În România, subsidiara a avut anul trecut afaceri de 5,8 miliarde lei și un profit net de 93,2 milioane lei, cu peste 3.400 de angajați.

În octombrie 2019, Metro AG a semnat un acord de vânzare a pachetului majoritar de acțiuni al Metro China. În septembrie 2018, Metro a inițiat procesul de cesionare a Real, lanț de vânzare cu amănuntul de produse alimentare, cu circa 34.000 de angajați. 

viewscnt
Afla mai multe despre
metro cash&carry
roland ruffing
gilles roudy
ceo