România este pe primul loc în UE după ponderea angajaților din sectorul de aprovizionare cu alimente

România este pe primul loc în UE după ponderea angajaților din sectorul de aprovizionare cu alimente
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2020

Un număr de aproximativ 15,9 milioane de persoane cu vârsta de peste 15 ani erau angajate în anul 2019 în sectorul de aprovizionare cu alimente din Uniunea Europeană, echivalentul a 8% din totalul persoanelor angajate, România fiind statul membru cu cea mai mare pondere a angajaților, 23%, arată datele publicate vineri de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alte state membre cu o pondere mare a angajaților din sectorul de aprovizionare cu alimente sunt Grecia, 18%, și Polonia, 14%. La polul opus, țările cu cea mai mică pondere a angajaților din sectorul de aprovizionare cu alimente sunt Luxemburg și Suedia, ambele cu 3%, urmate de Danemarca, 4%, scrie Agerpres.

Datele Eurostat arată că patru regiuni din România au o pondere ridicată a angajaților din sectorul de aprovizionare cu alimente: Nord-Est (44% din totalul persoanelor angajate, cel mai ridicat procent înregistrat în UE), Sud-Vest Oltenia (34% ), Sud-Est (24%) și Sud-Muntenia (23%).

Victoria\'s Secret va închide 250 de magazine din SUA și Canada în urma pandemiei CITEȘTE ȘI Victoria's Secret va închide 250 de magazine din SUA și Canada în urma pandemiei

La nivelul Uniunii Europene, aproape jumătate (46%) dintre persoanele angajate în sectorul de aprovizionare cu alimente lucrau în zootehnie și culturi de câmp. Job-urile în fabricarea de produse alimentare erau responsabile pentru 26% din locurile de muncă din sectorul aprovizionării cu alimente, urmate de locurile de muncă în vânzările cu amănuntul de alimente, băuturi și țigări în magazinele specializate (15%), vânzările angro de alimente, băuturi și țigări (8%), producția de băuturi (3%), vânzările angro de materii prime și animale vii (2%), pescuit și acvacultură (1%).

Eurostat subliniază că persoanele care sunt angajate în baruri și restaurante nu sunt incluse în rândul angajaților din sectorul de aprovizionare cu alimente.

Datele statistice mai arată că, la nivelul UE, majoritatea (59%) angajaților din sectorul de aprovizionare cu alimente sunt bărbați, Germania fiind singurul stat membru unde femeile sunt predominante (52% femei și 48% bărbați).

viewscnt
Afla mai multe despre
alimente
angajati