Românii au băut cu 4% mai multă bere în primele șase luni

Românii au băut cu 4% mai multă bere în primele șase luni
scris 13 oct 2015

Creșterea economică înregistrată de România în primul semestru al acestui an face ca piața berii să revină pe un trend ascendent și să crească cu 3,8% în volum în primele șase luni, a anunțat marți asociația Berarii României.

Astfel, volumul pieței berii a atins aproximativ 7,6 milioane de hectolitri în primului semestru al anului în curs, în creștere cu 3,8 % față de cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

“După doi ani consecutivi de scădere a consumului, iată că piața berii ne oferă primele semne de revenire. Contextul favorabil creat la nivelul întregii țări, printr-o evoluție pozitivă a indicatorilor economici ai României, și-a pus amprenta în mod clar asupra vieții de zi cu zi a românilor, implicit asupra deciziilor lor de consum”, a declarat Lucian Ghinea, președintele asociației Berarii României.

Cu un nivel zero al evaziunii fiscale pe lanțul de producție, sectorul berii contribuie în prezent cu peste 60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de pe piața băuturilor alcoolice, aproape jumătate din prețul unei beri fiind reprezentat de taxe. Cu investiții ce au atins până acum peste 1,3 miliarde de euro, sectorul berii asigură, direct și indirect, un număr de 69.700 locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
piata berii
crestere