Românii dau mai puțini bani pe haine decât restul europenilor, dar plătesc peste medie pentru încălțăminte

Românii dau mai puțini bani pe haine decât restul europenilor, dar plătesc peste medie pentru încălțăminte
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 mar 2018

Românii plătesc mai puțin pentru articole vestimentare comparativ cu prețurile medii practicate în Uniunea Europeană, dar scot mai mult din buzunar pentru încălțăminte, potrivit Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Îmbrăcămintea este cu circa 8,5% mai ieftină în România raportat la media UE, în față la acest capitol fiind doar Spania (-9,3%), Polonia (-10,2%), Marea Britanie (-10,5%), Ungaria (-17,7%) și Bulgaria.

Vecinii de la sud de Dunăre plătesc cu aproape 20% mai puțin pe haine decât restul europenilor, clasându-se pe primul loc și în ceea ce privește prețurile la încălțăminte, care sunt cu 21,6% mai mici decât media din blocul comunitar.

Producătorul român de cosme­ti­ce Far­mec pregătește lansarea sistemului de franciză pentru brandurile Farmec și Gerovital CITEȘTE ȘI Producătorul român de cosme­ti­ce Far­mec pregătește lansarea sistemului de franciză pentru brandurile Farmec și Gerovital

Încălțămintea poate fi cumpărată mai ieftin și în Slovenia (-10,6%), Croația (-5,2%), sau Marea Britanie (-3,8%), prețuri peste media europeană fiind observate în 14 dintre cele 28 de state UE, inclusiv în România, unde încălțămintea este cu circa 1,5% mai scumpă.

Cele mai mari prețuri la încălțăminte sunt în Danemarca (+36,4% vs media UE), Suedia (+30,8%) și Finlanda (+24,2%).

Per total, cele mai piperate prețuri pentru articolele vestimentare și încălțăminte sunt practicate în Suedia (+35,5% vs media UE), Danemarca (+32,8%), Finlanda (+23,9%), Olanda (+12,2%) și Irlanda (+12%).

România este a cincea cea mai ieftină piață pentru îmbrăcăminte și încălțăminte, prețurile pentru cele două categorii de produse fiind cu 8,4% sub medie. Cea mai ieftină piață este Bulgaria (-21,1% vs media UE), urmată de Ungaria (-14,8%), Polonia (-12,4%) și Marea Britanie (-8,5%).

viewscnt
Afla mai multe despre
imbracaminte
incaltaminte
eurostat
preturi