Românii încep să precomande florile pentru 1 și 8 Martie chiar și cu două luni înainte. Pentru florile soției sau iubitei alocă de zece ori mai mulți bani decât pentru cele ale învățătoarei copilului

Românii încep să precomande florile pentru 1 și 8 Martie chiar și cu două luni înainte. Pentru florile soției sau iubitei alocă de zece ori mai mulți bani decât pentru cele ale învățătoarei copilului
scris 28 feb 2019

Mai mult de 30% dintre cei care comandă flori online pentru diverse sărbători, precum 1 sau 9 Martie, o fac cu cel puțin șapte zile înainte, dar sunt comenzi lansate chiar și la începutul lunii ianuarie. Dacă pentru a-și bucura iubita sau soția cei care efectuează comenzi online plătesc aproape 200 de lei pe un buchet, pentru învățătoarea copilului alocă de zece ori mai puțin.

"Peste 30% dintre cei care comandă flori o fac cu cel puțin 7 zile înainte, dar sunt destul de mulți care au făcut comenzile încă de la începutul anului. Noi avem deja comenzi pentru 8 Martie. Cu toate acestea, grosul comenzilor se fac cu două zile înainte de 1 și 8 Martie sau, dacă noi acceptăm comenzi, chiar și în zilele respective", spune pentru Profit.ro Marius Dosinescu, directorul general al companiei FlorideLux, unul dintre cei mai mari retaileri de aranjamente florale și cadouri online și offline din România.

Potrivit acestuia, sunt din ce în ce mai mulți cei care comandă flori din timp. Dacă acum aceștia reprezintă 30% din total, în urmă cu 5 ani erau doar 1%. Comanda medie pentru 1 și 8 Martie este de 40 de euro, în acești bani intrând buchetul, aranjamentul florilor și transportul.

EXCLUSIV Efectul lipsei de angajați: În premieră, hoteluri și restaurante se unesc și, cu Inspectoratul Școlar, se apucă să școlarizeze bucătari, ospătari și cameriste, cu clauză de a-i folosi măcar temporar CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Efectul lipsei de angajați: În premieră, hoteluri și restaurante se unesc și, cu Inspectoratul Școlar, se apucă să școlarizeze bucătari, ospătari și cameriste, cu clauză de a-i folosi măcar temporar

Pentru florile pe care le duc copiii la școală, afirmă Dosinescu, părinții se uită extrem de mult la preț; vor un buchețel de 20-30 de lei și nu sunt dispuși să aloce mai mult.

"În această perioadă se comandă foarte multe coșulețe de flori și buchete. Pentru Sfântul Valentin s-au comandat foarte multe cupole cu trandafiri criogenați. Cea mai căutată floare rămâne, însă, de departe, trandafirul, în special cel roșu, dar și cei albi", a mai spus directorul florăriei online.

viewscnt
Afla mai multe despre
flori
vanzari
1 martie