Românii petrec cel mai puțin timp la cumpărături dintre europeni. Reticențe și față de doctor sau coafor

Românii petrec cel mai puțin timp la cumpărături dintre europeni. Reticențe și față de doctor sau coafor
scris 23 nov 2018

Perioada de timp petrecută de europeni într-o zi pentru cumpărături și servicii personale (precum vizita la doctor sau la coafor) variază între 17 minute pe zi în România și 35 de minute în Germania, arată un sondaj efectuat în rândul a 15 state membre ale Uniunii Europene între 2008 și 2015, arată datele publicate vineri de Eurostat.

De asemenea, doar 29% din populația intervievată în România a declarat că a făcut cumpărături sau a folosit serviciile persoanale în timpul zilelor în care a fost efectuat sondajul, față de 50,8% din populația din Finlanda. Alte state care au raportat un nivel ridicat de cumpărături sau consum de servicii personale sunt Germania (48,8%), Estonia și Olanda (ambele cu 46,6%). Cel mai scăzut nivel de cumpărături sau consum de servicii personale a fost înregistrat în România (29%), Grecia (30,7%) și Franța (33,6%), scrie Agerpres.

Retailerul german dm drogerie markt, afaceri în creștere în România CITEȘTE ȘI Retailerul german dm drogerie markt, afaceri în creștere în România

În toate țările, rata de participare este mai mare pentru femei decât pentru bărbați. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cumparaturi
eurostat