Românii schimbă portofelul cu smartphone-ul. Plățile prin aplicația mobilPay Wallet vor ajunge la 1 mil. euro în acest an

Românii schimbă portofelul cu smartphone-ul. Plățile prin aplicația mobilPay Wallet vor ajunge la 1 mil. euro în acest an
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 26 apr 2016

Valoarea plăților cu portofelul digital mobilPay Wallet, dezvoltat de NETOPIA mobilPay, s-a dublat în primele trei luni ale anului, față de aceeași perioadă a anului precedent, iar până la finalul lui 2016 tranzacțiile realizate cu portofelul digital vor depăși 1 milion de euro, conform estimărilor companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor NETOPIA mobilPay, din totalul românilor care și-au instalat aplicația, două treimi dețin dispozitive cu sistem de operare Android, iar restul iOS. Însă, valoarea plăților de pe device-uri Apple este, în medie, cu 25% mai mare față de cea înregistrată de pe smartphone-urile cu Android.

Cea mai mare plată cu mobilPay Wallet a depășit 1.000 euro, fiind realizată de pe un dispozitiv cu sistem de operare Android.

“Avem utilzatori nu doar fascinați de inovație, ci și foarte fideli. Am fost plăcut surprinși să descoperim că unul dintre ei și-a înregistrat cardul în aplicație încă de la bun început, din 2013, și a folosit mobilPay Wallet în fiecare lună. Un alt utilizator al wallet-ului cumpără cu el în fiecare zi. Chiar dacă nu vorbim de sume foarte mari – majoritatea îl foloște pentru facturi, masa de prânz la restaurant sau hipermarket - , observăm obișnuința de a utiliza un portofel digital, iar asta contează cel mai mult”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA mobilPay.

Suma medie achitată cu mobilPay Wallet se ridică, anul acesta, la circa 85 de lei, iar cele mai multe plăți din aplicație sunt realizate de clienți ai ING Bank, locul doi în clasament fiind ocupat de cei ai Raiffeisen Bank. În ceea ce privește tranzacția medie prin mobilPay Wallet înregistrată la hipermarket-uri și supermarket-uri, aceasta se ridică la circa 65 de lei.

Lansată în martie 2013, aplicația mobilPay Wallet este disponibilă pentru telefoane smart, poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store și poate fi folosită pentru cumpărături în toate hipermarket-urile și supermarket-urile Carrefour din țară, în magazinele Cora din Capitală, plata facturilor la utilități, inclusiv întreținerea la blocurile de locuințe, reîncărcarea cartelelor preplătite, plata notei la restaurant sau pentru produse și servicii furnizate de alți comercianți parteneri, online sau offline.

NETOPIA mobilPay este lider pe piața din România în ceea ce privește plățile electronice și mobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
netopia
plăți
smartphone