Românii scot la vânzare anual peste 1.8 milioane de telefoane mobile. În cât timp poate fi vândut un telefon și care sunt cele mai căutate modele

Românii scot la vânzare anual peste 1.8 milioane de telefoane mobile. În cât timp poate fi vândut un telefon și care sunt cele mai căutate modele
scris 7 nov 2018

Peste 400.000 de români scot anual la vânzare peste 1,8 milioane de telefoane mobile, Samsung, iPhone și Huawei fiind cele mai căutate branduri.

Ofertele lor generează anual peste 18 milioane de contactări din partea potențialilor cumpărători, care aleg să-și cumpere un telefon second-hand datorită prețului accesibil, dar și a posibilității de a negocia direct cu vânzătorul.

 

Trendul este unul puternic ascendent în ultimii ani, pentru acest an fiind estimată o creștere cu 30% a categoriei, care este totodată și cea mai puternică din secțiunea “Electronice și electrocasnice”, potrivit unei analize efectuate de platforma OLX asupra comportamentelor de consum.

Fondatorii Salad Box și Marty Restaurants deschid încă două cafenele în București CITEȘTE ȘI Fondatorii Salad Box și Marty Restaurants deschid încă două cafenele în București

Un sondaj realizat în categoria “Telefoane” în perioada 1 - 15 octombrie, pe un eșantion de 1.078 de utilizatori, relevă că 41,71% dintre respondenți au declarat că își pun la vânzare telefonul mobil pentru a-și putea achiziționa un telefon mai performant.

Durata medie prin care un telefon este vândut pe OLX este în medie de 12 zile pentru telefoanele Samsung și iPhone și 13 zile pentru telefoanele Huawei.

Topul celor mai căutate branduri de telefoane mobile de pe OLX este deținut de către Samsung, urmat de iPhone, Huawei. La capitolul prețuri, media variază pentru fiecare brand în parte. Astfel, prețurile pentru telefoanele din categoria iPhone, prețurile ajung la 1.450 lei, pentru Samsung la 954 lei și 835 lei pentru Huawei.

viewscnt
Afla mai multe despre
olx
telefoane mobile
samsung