Șapte modele de monitoare video pentru bebeluși Philips Avent, retrase de companie întrucât bateria s-ar putea supraîncălzi

Șapte modele de monitoare video pentru bebeluși Philips Avent, retrase de companie întrucât bateria s-ar putea supraîncălzi
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2020

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor anunță că Philips România retrage voluntar șapte modele de monitoare pentru video pentru bebeluși Philips Avent (SCD620), produse în perioada ianuarie 2016 - martie 2018, întrucât bateria se poate supraîncălzi atunci când e conectată la priză și ar putea constitui un pericol de incendiu. În România s-au vândut 717 astfel de produse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, miercuri, că, în conformitate cu prevederile Legii nr 245/2004 (r1) privind securitatea generală a produselor, transpunere a directivei europene 2001/95/CE, Philips România SRL a notificat instituția despre începerea unei campanii de retragere voluntară pentru produsul Monitor video pentru bebeluși Philips Avent (SCD620), țara de origine China, scrie News.ro.

Ikea va plăti 46 de milioane de dolari părinților unui copil ucis de o comodă CITEȘTE ȘI Ikea va plăti 46 de milioane de dolari părinților unui copil ucis de o comodă

Astfel, compania retrage de pe piață și înlocuiește voluntar toate cele șapte modele de monitoare video digitale pentru copii din seria SCD620, produse în perioada ianuarie 2016-martie 2018.

Produsele care ar putea fi afectate sunt: SCD620/79, SCD620/78, SCD620/93, SCD620/52, SCD620/26, SCD620/05, SCD620/01, în România fiind vândute 717 astfel de produse.

"La secțiunea detalii despre pericol, reprezentanții societății Philips menționează că au descoperit faptul că, în cazuri foarte rare, bateria se poate supraîncălzi când este conectată la o sursă de curent electric. Acest fapt ar putea conduce la un potențial pericol de incendiu", arată ANPC.

Rretragerea produselor începe miercuri, prin contact direct prin adresa de e-mail a consumatorilor înregistrați în baza de date MyPhilips CRM și printr-o pagină dedicată https://www.philips.ro/c-w/support-home/recall/avent-baby-monitors-scd620-series.html.

ANPC menționează că a publicat informații despre această campanie, respectiv Formularul de notificare, atât pe pagina web a ANPC www.anpc.ro - Retrageri voluntare de produse, cât și pe pagina de Facebook.

Totodată, consumatorii care achiziționează articole de puericultură sunt sfătuiți să achiziționeze produsele numai din magazine autorizate și raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanță fiscală), de care vor avea neapărat nevoie în caz de o eventuală reclamație; să examineze cu atenție produsele înainte de a le cumpăra, să cumpere produse adecvate locului de instalare, tipului de mașină, după caz, dar și vârstei și greutății copilului.

De asemenea, consumatorii trebuie să știe că eticheta/ambalajul produsului trebuie să conțină denumirea și/sau marca producătorului sau importatorului și adresa sediului social al acestuia, să verifice existența instrucțiunilor de utilizare (asamblare, siguranță în funcționare, întreținere), a avertismentelor generale de siguranță și a avertismentelor specifice tipului de articol de puericultură respectiv, să verifice dacă instrucțiunile de utilizare și avertismentele sunt traduse în limba română.

Potrivit ANPC, toate articolele de puericultură trebuie să îndeplinească cerințele de siguranță în vigoare, astfel încât să fie produse sigure, în sensul Legii nr. 245/2004 (r1) privind securitatea generală a produselor. De aceea, este foarte important ca instrucțiunile de asamblare și de folosire, precum și avertismentele de siguranță care însoțesc produsele să fie respectate întocmai. Ccriteriul de bază în alegerea unui articol de puericultură potrivit copilului trebuie să fie întotdeauna siguranța copilului, mai spun reprezentanții ANPC.

viewscnt
Afla mai multe despre
philips avent
monitoare video