Spadel, lider în Belgia și jucător important în Franța și Marea Britanie, a devenit unic acționar al îmbuteliatorului bulgar de apă Devin, activ și în România

Spadel, lider în Belgia și jucător important în Franța și Marea Britanie, a devenit unic acționar al îmbuteliatorului bulgar de apă Devin, activ și în România
scris 23 mar 2017

Compania belgiană Spadel a devenit singurul acționar al îmbuteliatorului de apă minerală Devin, numărul unu pe piața din Bulgaria, după ce și-a majorat participația la 100%, scrie Novinite.com.

Spadel a cumpărat, în decembrie anul trecut, un pachet de 93,29% din acțiunile companiei bulgare de la fondul de investiții Advent Internațional în schimbul a 120 milioane de euro, într-una dintre cele mai mari tranzacții din țara vecină în 2016.

Ulterior, belgienii au preluat și restul acțiunilor, iar din această lună sunt singurii proprietari ai Devin, potrivit datelor Registrului Comerțului din Bulgaria. Pachetul de 6,71% din acțiunile Devin era deținut de investitorii bulgari Valentin Ignatov, Georgi Serafimov și Tsvetan Lazhanski.

EXCLUSIV Carlsberg a ieșit din acționariatul United Romanian Breweries CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Carlsberg a ieșit din acționariatul United Romanian Breweries

Devin este cel mai mare imbuteliator de apă din Bulgaria, cu o cotă de piață de 40%. Pe lângă apele minerale și de izvor sub marca proprie, compania comercializează sucurile de fructe Granini, aflate în portofoliul United Romanian Breweries Bereprod (URBB), precum și energizantele Red Bull. Compania are 500 angajați și vânzări anuale de circa 46 milioane euro.

În România, compania este prezentă din 2008, iar în decembrie anul trecut a lansat magazinul online apadevin.ro.

Spadel este o companie de familie specializată în îmbutelierea și producția de apă minerală și bături răcoritoare. Portofoliul companiei, lider pe piața apelor minerale naturale din Belgia și un jucător important pe piețele din Franța și Marea Britanie, cuprinde mărcile Spa, Bru, Wattwiller, Carola și Brecon Carreg. 

viewscnt
Afla mai multe despre
spadel
devin
apa minerala
imbuteliator
preluare