Sport Guru se împrumută de la UniCredit cu 5 milioane de lei. 2021 a fost cel mai bun an al companiei

Sport Guru se împrumută de la UniCredit cu 5 milioane de lei. 2021 a fost cel mai bun an al companiei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 20 iul 2022

Sport Guru, retailer și distribuitor de echipamente sportive specializate, va contracta de la UniCredit Bank Romania o linie de credit de 5 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creditul va fi garantat cu ipotecă mobiliară având ca obiect toate conturile deschise sau care vor fi deschise de către societate în evidențele UniCredit Bank Romania, garanție reală mobiliară asupra stocurilor dintr-o locație ce se va stabili ulterior, valoarea contabilă minimă a acestora fiind de 7,5 milioane de lei, respectiv încheierea unei polițe de asigurare asupra acestora conținând cesiunea drepturilor în favoarea UniCredit Bank Romania aferentă creditului în sumă de 7,5 milioane de lei.

Retailerii ruși de electronice au început să vândă telefoane second hand din cauza ofertei restrânse CITEȘTE ȘI Retailerii ruși de electronice au început să vândă telefoane second hand din cauza ofertei restrânse

Anul trecut, Sport Guru a înregistrat vânzări totale de 38,4 milioane de lei, avansul față de 2020 fiind de 62%, și un profit net de 2,8 milioane de lei, cu 64% mai mult față de anul anterior.

"Anul 2021 a fost cel mai bun an din istoria Sport Guru, unul în care am avut parte de o creștere substanțială a vânzărilor. Vom continua să investim în lărgirea gamei de produse, precum și în extinderea prezenței noastre la nivel național. Pentru îndeplinirea acestor obiective avem în vedere mai multe opțiuni, precum intrarea într-un parteneriat cu potențiali investitori sau de ce nu, listarea Sport Guru la bursa din București. Dorim să ducem retailul sportiv la nivelul următor, nu doar din punctul de vedere al gamei și nivelului de specializare, dar și al experienței consumatorului, atât online, cât și offline”, a declarat Mircea Rasovan, cofondator și CEO al Sport Guru, într-un comunicat din luna aprilie a acestui an.

VIDEO Celebra marcă americană de automobile sport Corvette va lansa primul său model electric CITEȘTE ȘI VIDEO Celebra marcă americană de automobile sport Corvette va lansa primul său model electric

Înființată în anul 2009 ca o platformă online de distribuție și vânzare de echipamente sportive specializate de către antreprenorii Mircea Rasovan și Alexandru Cristescu, Sport Guru are în prezent deschise cinci magazine, trei în București și câte unul în Cluj-Napoca și Brașov.

În ceea ce privește veniturile realizate de Sport Guru în 2021, 53% au reprezentat vânzările realizate în cadrul celor cinci magazine ale companiei, în timp ce 34% au fost vânzările din online. Totodată, aproximativ 13% au reprezentat alte venituri și vânzări realizate de canalul de distribuție al Sport Guru, prin care sunt vândute produse către clienți „key accounts”, vânzători de retail independenți, magazine online, federații sportive și agenții de marketing.

În luna februarie 2022, cum a anunțat Profit.ro, Vertical Seven Group (VSG), fond de investiții al antreprenorilor Iulian Cîrciumaru și Andrei Crețu, a intrat în acționariatul Sport Guru. VSG deține acum o participație de 2%, restul acțiunilor fiind în proprietatea lui Mircea Valeriu Rasovan - 82% și Alexandru Cătălin Cristescu - 16%.

VSG are ca asociați pe Iulian Florentin Cîrciumaru - 50% și Andrei Dan Crețu - 50%, potrivit termene.ro.

Fondul de investiții mai deține participații la Holde Agri Invest, Fitness Republic, Smartit Global, Client Risk, Mirror Digital, Wineful, Meet&Grit, Fitdas și Inceptional Service Inc.

viewscnt
Afla mai multe despre
sport guru
unicredit bank romania
credit