Startup din Groenlanda a început să livreze gheață recoltată direct din ghețarii arctici către baruri

Startup din Groenlanda a început să livreze gheață recoltată direct din ghețarii arctici către baruri
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2024

Compania nou înființată Arctic Ice a expediat anul acesta primul său container cu aproximativ 22 de tone de gheață din Groenlanda în Dubai, pentru a fi vândut barurilor și restaurantelor de lux. Fondată în 2022 de doi groenlandezi, Arctic Ice are un model de afaceri interesant – și controversat, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Firma cercetează fiordul din apropierea capitalei țării, Nuuk, pentru a găsi aisberguri care s-au desprins în mod natural din stratul de gheață. „Căutăm cea mai limpede și, prin urmare, și cea mai veche și mai pură gheață”, a declarat Malik V. Rasmussen, unul dintre cofondatorii Arctic Ice, arată G4Media.

Parlamentul European a interzis accesul lobby-iștilor Amazon CITEȘTE ȘI Parlamentul European a interzis accesul lobby-iștilor Amazon

Odată ce au reperat un aisberg care le place, aceștia îl trag pe o navă cu ajutorul unei macarale, îl taie în bucăți mai mici și îl împachetează în lăzi izolate.

O mostră din fiecare iceberg este testată într-un laborator pentru a se asigura că nu există microorganisme sau bacterii. Apoi, gheața este transportată din Groenlanda în Dubai, mai întâi la bordul unuia dintre vasele de marfă aproape goale care se întorc în Europa după ce au lăsat produse în Groenlanda, iar apoi pe un al doilea vas spre Dubai, unde este reambalată și vândută.

Cum îngroapă un investitor imobiliar austriac magazine din Germania cu veche tradiție și cu vânzari record CITEȘTE ȘI Cum îngroapă un investitor imobiliar austriac magazine din Germania cu veche tradiție și cu vânzari record

Arctic Ice susține că oferă un mod inedit de a exploata o resursă naturală, creând noi oportunități economice și sensibilizând publicul cu privire la Arctica.

Criticii consideră că este o risipă să transporți un produs pe nave care merg pe mii de kilometri cu combustibili fosili, în condițiile în care Dubaiul își produce deja propria gheață.

Puțini sunt cei care se gândesc la proveniența gheții din cola, cafea sau cocktail, dar este o afacere importantă.

Douglas va anunța o ofertă publică inițială CITEȘTE ȘI Douglas va anunța o ofertă publică inițială

În ultimele decenii au fost făcute diverse încercări de a readuce gheața naturală în comerț, dar cu puțin succes. În 2015, o companie a încercat să vândă cuburi de gheață sculptate din ghețarul Svartisen din nordul Norvegiei, dar planul său a eșuat pe fondul opoziției locale.

viewscnt
Afla mai multe despre
emiratele arabe unite
h2o
apa