Startup-ul ceh Glami prevede profitabilitate neschimbată în online, în ciuda unor schimbări așteptate la nivelul traficului

Startup-ul ceh Glami prevede profitabilitate neschimbată în online, în ciuda unor schimbări așteptate la nivelul traficului
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2020

Startup-ul ceh Glami, prezent pe piața din România din 2017prevede o schimbare semnificativă în comportamentul cumpărătorilor în următoarele 2 luni, în reorientarea preferințelor de la magazinele fizice la cele online.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De la începutul stării de urgență națională declanșată în România, Glami raportează o scădere minoră în trafic și se pregătește pentru o scădere generală de maximum 10-15% în următoarele două luni.

ULTIMA ORĂ Garanti BBVA amână cu până la 3 luni rata clienților afectați de Covid-19 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Garanti BBVA amână cu până la 3 luni rata clienților afectați de Covid-19

”Această scădere în trafic este de așteptat, însă profitabilitatea nu va fi afectată – asta este ceea ce am comunicat tuturor partenerilor noștri. Vrem să fim siguri că ne sprijinim partenerii în această perioadă prin oferirea de trafic de calitate, la cel mai mic cost-per-action”, a declarat Ioana Oprea, Marketing Manager al GLAMI România.

În ceea ce privește magazinele online locale, de dimensiuni mai mici, specialiștii Glami sfătuiesc să-și pună în evidență cele mai bune atuuri și faptul că acestea vor fi capabile să livreze mai rapid, direct la ușa clientului, fără limitările transportului de peste granițe, comentează Elena Cobianu, Business Development Manager al Glami România.

Mai mult, magazinele ar trebui să-și creeze o strategie de comunicare cu focus pe valorile diferențiatoare,  de-a lungul întregii perioade de stare de urgență, cum ar fi livrarea gratuită, perioadele de retur mai mari, cooperarea transparentă cu companiile de livrări pentru a asigura o livrare cât mai sigură a coletelor.

Glami a înregistrat o creștere de 125% a veniturilor la sfârșitul anului 2019 pe piața locală, România trecând pe locul 2 în topul celor 15 țări în care este prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
glami
start-up
magazine partenere