STUDIU: 78% dintre români vor cumpăra cadouri de Ziua Îndrăgostiților

STUDIU: 78% dintre români vor cumpăra cadouri de Ziua Îndrăgostiților
scris 13 feb 2019

Circa 78% dintre români vor cumpăra cadouri de Ziua Îndrăgostiților, dar doar 1 din 100 de români este dispus să cheltuie mai mult de 100 de euro pe un cadou, potrivit unui studiu efectuat de compania de marketing research 4Service Group România.

Astfel, 78% dintre respondenți s-au pregătit deja cu cadouri, în vreme ce 22% au spus că nu vor cumpăra nimic, scrie News.ro.

”Cadourile sunt destinate, într-o proporție de 48% pentru soț sau soție și 40% pentru iubită sau iubit. Curios, unii dintre respondenți au luat în considerare și faptul că este o zi onomastică. Astfel, 6,5% dintre români au spus că vor lua un cadou și copiilor sau părinților. Deși cercetarea a fost anonimă, niciun român nu a răspuns că va lua un cadou și pentru amant sau amantă”, se arată în comunicat.

Rata anuală a inflației a reînceput să urce în ianuarie. Unde sunt cele mai mari creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI Rata anuală a inflației a reînceput să urce în ianuarie. Unde sunt cele mai mari creșteri de prețuri

În ceea ce privește valoarea cadourilor, aproape 30% dintre respondenți vor să se încadreze între 150 și 250 de lei, iar 26,5% dintre ei nu vor cheltui mai mult de 50-100 de lei.

”În schimb, unul din 5 români și-a pus deoparte între 250 și 450 de lei pentru cadoul de Valentine’s Day. 11,8% dintre români vor cheltui mai puțin de 50 de lei și doar unul din 100 de români e dispus să dea între 450-900 de lei pe un cadou de Valentine’s Day pentru persoana iubită”, se arată în comunicat.

Puțin peste o treime dintre români sărbătoresc Valentine’s Day an de an, conform cercetării efectuate de 4Service România. Astfel, 33% dintre ei nu o sărbătoresc deloc, iar restul de 31% dintre respondenți o sărbătoresc doar uneori.

”Explicația stă și în modul în care românii se raportează la Valentine’s Day. Astfel, 46,9% dintre ei cred că este o ocazie bună pentru a-și arăta dragostea și a petrece timp de calitate cu partenerul. Pentru 27,7% dintre români, Valentine’s Day este doar o sărbătoare importată de la americani”, se arată în comunicat.

Totodată, peste 19% consideră că data de 14 februarie nu e deloc o zi specială, preferând echivalentul tradițional, Dragobetele, în timp ce 2,3% dintre români consideră că aceasta este o sărbătoare rezervată doar tinerilor.

Aproape 45% dintre cei ce au răspuns chestionarului consideră că un restaurant ar fi cel mai potrivit loc pentru o cină romantică de Valentine’s Day. 42,5 procente preferă să rămână în intimitatea casei, în vreme ce 4,6% dintre români s-au pregătit să petreacă Ziua Îndrăgostiților într-un city break.

Dintre cei ce vor petrece ziua de 14 februarie în oraș, 50,8% se așteaptă să aibă parte de o atmosferă, servicii sau pregătiri speciale în restaurante sau magazine, potrivit studiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ziua îndrăgostiților
4service group