Studiu: Unu din trei români ar cumpăra produse de contrabandă

 Studiu: Unu din trei români ar cumpăra produse de contrabandă
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2020

Unu din trei români declară că ar cumpăra produse de contrabandă, arată datele unui studiu IRES, realizat la comanda ACTIV cu prilejul Zilei Naționale a Luptei Împotriva Traficului Ilicit de Mărfuri, marcată în fiecare an pe 21 aprilie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceeași cercetare arată că produsele de contrabandă și contrafăcute se vând îndeosebi în piețe, peste 60% dintre românii chestionați menționând că au observat astfel de tranzacții ilegale, dar și în mediu online -38% dintre mențiuni, scrie Agerpres.

Bulgarii și românii, pe ultimele locuri în UE la cumpărăturile online, dar tendința este în creștere puternică CITEȘTE ȘI Bulgarii și românii, pe ultimele locuri în UE la cumpărăturile online, dar tendința este în creștere puternică

Studiul arăta că țigaretele (38%) reprezintă principalul produs de contrabandă din România, iar în privința produselor contrafăcute, clasamentul este dominat de articolele vestimentare și încălțăminte cu 34% din mențiuni. Produsele alimentare, articolele cosmetice și de igienă, electronicele, produsele alcoolice, piesele auto și medicamentele completează topul produselor comercializate ilicit în România.

Traficul ilicit de mărfuri creează o competiție inegală între jucătorii corecți, plătitori de taxe și salarii, și rețelele de criminalitate organizată care prosperă în detrimentul statului român, acesta pierzând anual peste două miliarde de euro ca efect al contrafacerii și contrabandei.

viewscnt
Afla mai multe despre
contrabanda
ires