Surpriză: Un lanț de cafenele se retrage rapid din România

Surpriză: Un lanț de cafenele se retrage rapid din România
scris 19 feb 2019

Lanțul de cafenele Esquires Coffee se retrage surprinzător din România, la doar 8 luni după ce a intrat pe piața locală, cu o franciză, intrarea lanțului fiind anunțată de Profit.ro de la finele anului 2017 ca pregătită.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Dragi prieteni, cu părere de rău vă anunțăm închiderea ultimei cafenele Esquires Coffee din România. A fost o experiență deosebită să vă avem drept clienți și sperăm că am creat o impresie cel puțin plăcută în interacțiunile voastre cu noi. Mulțumim", este mesajul companiei.

Pilonul II – indispensabil pentru economia românească? (P) CITEȘTE ȘI Pilonul II – indispensabil pentru economia românească? (P)

Cafenele sub acest brand au fost deschise în ultimele luni doar în București, în Piața Victoriei și Veranda Mall, fiind pregătită o unitate și în Centrul Vechi al Capitalei.

Home Decor la feminin - 6 femei care au revoluționat lumea designului CITEȘTE ȘI Home Decor la feminin - 6 femei care au revoluționat lumea designului

În România, franciza este deținută de omul de afaceri Cristian Ștefănescu. Acesta avansa un plan cu deschiderea a 40 de cafenele în următorii ani.

Lanțul a fost lansat în 1993 și s-a concentrat în principal asupra pieței din Marea Britanie și Irlanda, acceptând însă și extinderea pe alte piețe în sistem de franciză.

Esquires Coffee a fost fondat în Vancouver (Canada) de către Doug Williamson și Gary Buckland, iar la acest moment lanțul deține peste 130 de cafenele, în Marea Britanie, Irlanda, Canada, China, Qatar, Australia, Arabia Saudită, Kuweit.

Burger King a lansat planul de extindere care include și relansarea pe piața din România CITEȘTE ȘI Burger King a lansat planul de extindere care include și relansarea pe piața din România

Ultima piață pe care a intrat compania este cea din Pakistan.

Pe piața din România, tot în franciză, operează deja lanțuri precum Starbucks, Gloria Jeans, Columbus, 5 to Go, The Coffee Shop.

viewscnt
Afla mai multe despre
esquires coffee
veranda mall