Tone de carne și alte produse expirate de 3 ani, descoperite de Protecția Consumatorului pe litoral, la Costinești

Tone de carne și alte produse expirate de 3 ani, descoperite de Protecția Consumatorului pe litoral, la Costinești

sursa foto dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2022

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au descoperit tone de carne și alte produse expirate de 3 ani, în urma unui amplu control realizat la Costinești și care a vizat un singur operator economic, care are mai multe puncte de lucru în stațiune. 

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a declarat, duminică, pentru News.ro, că acțiunea de control a fost coordonată de către structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar la verificări au fost prezenți, pe lângă comisarii ANPC, și reprezentanți ai ANAF și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.  

Benzinăriile Lukoil și Mol din Ungaria limitează alimentările și cantitatea de combustibil. Condițiile impuse CITEȘTE ȘI Benzinăriile Lukoil și Mol din Ungaria limitează alimentările și cantitatea de combustibil. Condițiile impuse

“A fost vizată activitatea unui singur operator economic cu multe puncte de lucru deschise în Costinești. Informațiile pe care le primisem și noi și colegii noștri legate de punerea pe piață a unor produse în afara termenului de durabilitate minimală s-au confirmat. Au fost găsite cantități importante de carne, cantități importante de mirodenii, cantități importante de murături, de multe materii prime în afara termenului de durabilitate minimală, asta însemnând câțiva ani, chiar dacă la mirodenii vorbim de trei, patru ani și la produsele din carne putem vorbi de 2-3 ani de când ieșiseră în afara termenului de consum”, a afirmat Horia Constantinescu.

El a menționat că în activitatea sa de cinci ani de comisar ANPC nu a mai întâlnit vreodată nereguli de un asemenea nivel.

Mărfurile expirate urmează să fie distruse de către societăți specializate în acest sens.

Apple Pay va funcționa și în alte browsere pe lângă Safari CITEȘTE ȘI Apple Pay va funcționa și în alte browsere pe lângă Safari

“Mărfurile respective au fost lăsate încustodie, nu putem ridica câteva tone de carne expirate, ANPC nu are camere de frig, niciuna din structurile participante nu are spații de depozitare. Vom îndruma acolo societățile de incinerare ce vor proceda la distrugerea întregii cantități”, a explicat Horia Constantinescu.

Aceste controale au început sâmbătă după amiază și s-au finalizat duminică dimineață.

Horia Constantinescu a menționat că ANPC nu a aplicat deocamdată sancțiuni în urma acestui control deoarece acțiunea a fost a Ministerului Afacerilor Interne, care urmează să stabilească dacă în acest caz se va întocmi dosar penal.

De asemenea, și celelalte structuri de control își vor centraliza datele rezultate în urma acestei ample verificări.

viewscnt
Afla mai multe despre
carne
produse
expirat
tone
anpc
prortectia
consumator
litoral
costinesti
control