Tranzacție: Beijer Ref, printre cei mai mari comercianți de aparate de refrigerare și aer condiționat, se extinde în România

Tranzacție: Beijer Ref, printre cei mai mari comercianți de aparate de refrigerare și aer condiționat, se extinde în România
scris 15 iul 2021

Grupul suedez Beijer Ref, printre cei mai mari comercianți en-gros din domeniul refrigerării și aerului condiționat, cu operațiuni și în România, a semnat un acord pentru preluarea distribuitorului elen de aparate de aer condiționat Inventor A.G. SA, inclusiv a subsidiarei românești, Inventor Concept.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Beijer Ref a semnat un acord angajant pentru achiziția unui pachet de 80% din acțiunile rivalului elen mai mic, cu opțiunea de a prelua ulterior diferența până la 100%, relevă date analizate de Profit.ro.

În urma tranzacției, care trebuie autorizată de Consiliul Concurenței, suedezii își vor extinde prezența pe piața locală și își fac debutul pe piața de profil din Grecia.

FOTO Tranzacție inedită - Facultatea de Drept a Universității Babes-Bolyai și-a cumpărat hotel de 5 stele, primul hotel de lux lansat în Cluj-Napoca. Cea mai mare tranzacție încheiată în Cluj anul acesta CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție inedită - Facultatea de Drept a Universității Babes-Bolyai și-a cumpărat hotel de 5 stele, primul hotel de lux lansat în Cluj-Napoca. Cea mai mare tranzacție încheiată în Cluj anul acesta

Grupul suedez a intrat în România în 2004, prin achiziția companiei de refrigerare și aer condiționat Equinoxe, din Timișoara.

Beijer Ref operează pe 38 de piețe la nivel global, având 420 de filiale și 13 unități de producție proprie, cu peste 3.700 de angajați în total. Grupul a obținut vânzări de peste 14 miliarde de coroane suedeze (1,37 miliarde euro) în 2020 și un câștig net de 722,3 milioane de coroane (circa 71 milioane euro).

Inființată în 1966, Inventor A.G. SA este unul dintre principalii distribuitori pe piața aerului condiționat din Grecia. Compania are sediul la Atena și birouri de vânzări în România și China.

Tranzacție: Beijer Ref, printre cei mai mari comercianți de aparate de refrigerare și aer condiționat, se extinde în România

Subsdiara românească, Inventor Concept SRL, din București, a generat afaceri de 53,74 milioane de lei anul trecut, în creștere de la 40,1 milioane de lei în 2019. Profitul net s-a prăbușit însă de la 1,46 milioane de lei la puțin peste 253.000 de lei.

La nivel internațional, vânzările Inventor au urcat cu 19% în 2020, la circa 60 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
beijer ref
inventor
aparate aer conditionat
achizitie
acord preluare
echipamente refrigerare