Tranzacție: Compania franceză Antalis, lider european în distribuția de hârtie și ambalaje industriale și al doilea mare jucător pe piața de materiale de comunicare vizuală, preia o firmă românească din industria publicitară

Tranzacție: Compania franceză Antalis, lider european în distribuția de hârtie și ambalaje industriale și al doilea mare jucător pe piața de materiale de comunicare vizuală, preia o firmă românească din industria publicitară

Sursa foto: Facebook/Verla

scris 17 iul 2018

Compania franceză Antalis, lider european în distribuția de hârtie pentru birouri, ambalaje industriale și comunicare vizuală, a preluat furnizorul român de materiale pentru industria publicitară Verla, mutare prin care își extinde prezența pe piața românească de profil.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Fondată în urmă cu peste 20 de ani la Cluj-Napoca, Verla distribuie materiale și echipamente pentru industria publicitară. Compania operează două depozite, în Cluj și București, precum și mai multe magazine de decorațiuni interioare, sub mărcile Verla Decor și Studio Print.

Anul trecut, Verla a raportat afaceri de 36,6 milioane de lei (7,85 milioane euro), în creștere de la 34,3 milioane de lei în 2016. Profitul a scăzut însă de la puțin peste 2 milioane de lei la 1,3 milioane de lei.

Radu Octavian: Când clădești un grup de 300 de milioane de euro și îl pierzi aproape complet CITEȘTE ȘI Radu Octavian: Când clădești un grup de 300 de milioane de euro și îl pierzi aproape complet

Antalis, divizia de distribuție hârtie a grupului francez Sequana, este prezentă în România din anul 1998, când Arjo Wigging Appleton (AWA) a achiziționat o participație majoritară la RTC Papers + Boards, firmă desprinsă din grupul RTC Holding, fondat de antreprenorul român Radu Octavian.

Antalis este lider european în distribuția de hârtie și ambalaje industriale și al doilea mare jucător pe piața de materiale de comunicare vizuală. Compania, cu peste 5.500 de angajați în 43 de țări, a avut vânzări de 2,4 miliarde de euro în 2017.

Grupul francez Sequana deține un pachet de 75,2% din acțiunile Antalis.

viewscnt
Afla mai multe despre
antalis
verla
achizitie
preluare
tranzactie
distributie hartie
comunicare vizuala