Trei orașe din România, în topul destinațiilor europene cu cele mai mici prețuri la bere draft

Trei orașe din România, în topul destinațiilor europene cu cele mai mici prețuri la bere draft
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2023

Orașele Târgu Mureș, Sibiu și Iași stau foarte bine la prețurile pentru o bere la draft la restaurant, conform unei ample analize făcute în toată Europa de Numbeo, cel mai mare site din lume ce analizează costurile de trai în toate țările.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înființat în 2009, site-ul Numbeo a analizat prețurile pentru o bere la draft la 0,5 litri în restaurante din peste 250 de orașe din toată Europa, scrie Adevărul.

VIDEO Cum arată cel mai nou nod rutier între 2 autostrăzi, de pe Autostrada Bucureștiului. Va fi deschis în doar câteva zile. Imagini și din avion CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată cel mai nou nod rutier între 2 autostrăzi, de pe Autostrada Bucureștiului. Va fi deschis în doar câteva zile. Imagini și din avion

Românii stau foarte bine la acest capitol, țara noastră fiind în special recomandată pentru turiștii din Marea Britanie, țară unde prețurile la bere au crescut mult în acest an. Spre comparație, prețul mediu al unei beri la draft în Londra, capitala Marii Britanii, a ajuns în acest an la aproximativ 7 euro, în creștere comparativ cu 2022, când prețul mediu nu sărea de 6 euro.

Cea mai ieftină bere la draft din Europa

Conform site-ului Numbeo, cea mai ieftină bere la draft din Europa este în restaurantele din orașul maghiar Szeged, prețul mediu fiind de 1,31 euro. Pe următoarele trei locuri s-au clasat orașele Szczecin-Polonia (1,37 euro), Presov-Slovacia (1,40 euro) și Burgas – Bulgaria (1,48 euro).

Pe locul cinci în Europa privind cele mai ieftine beri la draft s-a clasat orașul Târgu Mureș, cu un preț mediu de 1,51 euro, urmat de două orașe din Bosnia și Herțegovina, mai precis Mostar (1,53 euro) și Banja Luka (1,53 euro) și orașul Vladivostok – Rusia (1,55 euro). Top 10 al orașelor din Europa cu cele mai mici prețuri la bere draft este încheiat de orașele Sibiu (1,61 euro) și Iași (1,61 euro).

TABEL Cele mai scumpe bulevarde cu magazine din lume. Singura arteră comercială din România din clasament CITEȘTE ȘI TABEL Cele mai scumpe bulevarde cu magazine din lume. Singura arteră comercială din România din clasament

La polul opus, țările nordice și Elveția sunt în topul celor mai mari prețuri pentru o bere la draft, în toate cazurile prețurile fiind de peste cinci ori mai mari comparativ cu Top 10 al orașelor cu prețuri mici la bere.

Pe primul loc privind orașul cu cea mai scumpă bere draft din toată Europa s-a clasat Tromso – Norvegia, cu un preț mediu de 9,40 euro. Orașul norvegian aflat la 350 de kilometri de Cercul Arctic este urmat în clasament de Bergen-Norvegia (9,27 euro), Reykjavik – Islanda (9,16 euro), Stavanger-Norvegia (8,97 euro), Espoo-Finlanda (8,75 euro), Oslo-Norvegia (8,54 euro), Trondheim – Norvegia (8,52 euro), Zurich-Elveția (8,31 euro), Lausanne-Elveția (8,30 euro) și Basel-Elveția (8,29 euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
bere
pret
romania