Un lanț de supermarketuri din Germania a refuzat să vândă Coca-Cola din cauza prețurilor mai mari la băutură

Un lanț de supermarketuri din Germania a refuzat să vândă Coca-Cola din cauza prețurilor mai mari la băutură
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2022

Lanțul german de supermarketuri Edeka a refuzat să vândă Coca-Cola după ce producătorul a anunțat o creștere a prețului băuturii de la 1 septembrie, arăta, într-un articol ziarul german Bild .

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit ziarului, lanțul de retail a aflat în iulie despre planurile The Coca-Cola Company de a crește costul tuturor produselor sale, dar nu a fost de acord cu această evoluție a situației și a avertizat că Coca-Cola ar putea fi scoasă de pe rafturile magazinele sale. „Mâncarea nu ar trebui să devină un produs de lux”, a declarat Markus Moz, CEO-ul Edeka, citat de Bild.

EXCLUSIV FOTO Hartmut Jenner, CEO Kärcher Group: Pregătim extinderea în România. Piața încă nu este saturată. Ținta pe 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Hartmut Jenner, CEO Kärcher Group: Pregătim extinderea în România. Piața încă nu este saturată. Ținta pe 5 ani

Asociația comercială din Berlin - Brandenburg a remarcat că o astfel de creștere a prețurilor de către producători și furnizori nu este un caz izolat. „Mulți producători au crescut recent prețurile sub pretextul inflației în scopul profitului”, a declarat reprezentantul organizației Nils Busch-Petersen, potrivit Adevarul.

Concurentul Edeka, lanțul Rewe, a declarat că nu intenționează să suporte creșteri de preț pentru toate produsele și chiar este gata să ia în calcul eventualele pierderi.

Anterior, Oficiul Federal de Statistică al Germaniei a raportat că în august prețurile de consum din Germania au crescut cu 7,9% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În iulie, inflația în Germania a ajuns la 7,5%, în iunie - 7,6%. În luna mai, acesta s-a ridicat la un record de 7,9%, depășind cifra maximă pentru a treia oară consecutiv. Ultima dată când inflația a fost atât de mare a fost în iarna 1973-1974, când prețurile petrolului au crescut ca urmare a crizei petrolului.

În România, Kaufland a anunțat recent că "anumite produse de brand nu vor mai fi pe raft, unii furnizori au comunicat majorări de preț nerezonabile".

viewscnt
Afla mai multe despre
coca cola
edeka