Un tribunal din California a decis că Amazon poate fi trasă la răspundere pentru rănile provocate de produsele defecte ale comercianților terți

Un tribunal din California a decis că Amazon poate fi trasă la răspundere pentru rănile provocate de produsele defecte ale comercianților terți
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2020

Amazon.com poate fi trasă la răspundere ca și alți retaileri tradiționali pentru rănile provocate de produsele defecte comercializate prin platforma sa, inclusiv ale comercianților terți, a decis joi Curtea de Apel din California, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia inversează o hotărâre a Curții Superioare din San Diego potrivit căreia cel mai mare retailer online din lume este protejat de răspundere pentru că a acționat ca un furnizor de servicii, nefiind supus legii referitoare la răspunderea pentru produse, scrie News.ro.

Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent CITEȘTE ȘI Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent

Curtea de Apel a constatat că Amazon a jucat un rol major în toate etapele în care reclamanta Angela Bolger a cumpărat o baterie pentru laptopul său de la un vânzător terț de pe platforma Amazon, Lenoge Technology HK, care își desfășura activitatea sub numele fictiv de “E-Life.”

Bolger a acuzat că bateria a luat foc în timp ce ținea laptopul pe picioare, rezultând arsuri grave pe mâini și picioare.

”Indiferent ce termen folosim pentru a descrie rolul Amazon, de retailer, distribuitor sau facilitator, a avut un rol major în aducerea produsului aici, la consumator”, potrivit curții.

Amazon s-a confruntat cu numeroase procese în care reclamanții cereau să fie făcută responsabilă pentru daunele sau rănile provocate de produsele defecte comercializare de către terți pe platforma sa, incusiv unii din China.

Majoritatea instanțelor au decis că Amazon nu este un comerciant, potrivit legilor referitoare la răspunderea față de produse.

Câteva decizii au fost opuse, permițând ca Amazon să fie dată în judecată.

Instanțe superioare din Pennsylvania și Ohio analizează în prezent această problemă, iar curți federale de apel evaluează cazuri în conformitate cu legislația din California și Texas.

Decizia de joi a vut loc în timp ce parlamentarii din California discută o lege care ar pune Amazon și alți operatori de comerț online pe poziții de egalitate, conform unei legi stricte referitoare la răspunderea față de produse.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
comercianti