Undă verde - One United Properties cumpără pachetul majoritar de acțiuni al Bucur Obor

Undă verde - One United Properties cumpără pachetul majoritar de acțiuni al Bucur Obor
scris 8 feb 2022

Tranzacția prin care One United Properties, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, cumpără pachetul majoritar de acțiuni al Bucur Obor S.A., companie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul de tranzacționare BUCU, a primit avizul Consiliului Concurenței.

Ce anume a cumpărat One United a fost explicat de Profit.ro AICI

UPDATE Ora 15.06 Tranzacția a fost finalizată, anunță compania.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Bucur Obor este un centru comercial din București care și-a deschis porțile pentru locuitorii Capitalei în anul 1975. Astăzi, centrul găzduiește magazine de toate dimensiunile, de la afaceri de familie și până la branduri internaționale consacrate.

„Decizia de a achiziționa pachetul majoritar de acțiuni al Bucur Obor este în concordanță cu strategia One United Properties de a crește ponderea profiturilor din activitatea de închiriere într-o manieră durabilă. Bucur Obor are un istoric îndelungat în ceea ce privește profitabilitatea dintr-o astfel de activitate și credem că acordul pe care l-am încheiat astăzi reprezintă un alt pas făcut în direcția creării de valoare suplimentară pentru compania noastră și pentru stakeholderii One United Properties”, anunța anterior Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Profi temperează expansiunea în offline și intră pe comenzi online cu livrare la domiciliu CITEȘTE ȘI Profi temperează expansiunea în offline și intră pe comenzi online cu livrare la domiciliu

One United Properties a achiziționat indirect pachetul majoritar de acțiuni al Bucur Obor, prin intermediul companiei BO Retail Invest SRL. În data de 19 noiembrie 2021, BO Retail Invest S.R.L. a achiziționat 54,4351% din capitalul social al Bucur Obor S.A., contra sumei de 64.935.000 lei, la un preț pe acțiune de 8,918 lei, care reprezintă un discount semnificativ față de prețul de 21,8 lei la care acțiunile BUCU erau tranzacționate în ziua precedentă. 

Bucur Obor a fost listată la Bursa de Valori București în iulie 1997, iar în prezent este cotată pe piața AeRO. În 2020, Bucur Obor S.A. a înregistrat o cifră de afaceri de 31,6 milioane de lei, din care veniturile din chirie s-au ridicat la 26,9 milioane lei, și un profit net de 10,2 milioane de lei.

One United Properties este cea mai mare companie imobiliară românească listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București (BVB). Acțiunile companiei au debutat la BVB în data de 12 iulie 2021, în urma unui IPO de succes, în cadrul căruia compania a atras 260 de milioane de lei pentru noi investiții imobiliare. Începând cu data de 20 septembrie 2021, acțiunile ONE sunt incluse în indicele BET, acesta urmărind evoluția celor mai lichide 19 companii listate la Bursa de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
bucur obor