Unilever plătește 1 mld. de dolari pentru compania americană de e-commerce Dollar Shave Club

Unilever plătește 1 mld. de dolari pentru compania americană de e-commerce Dollar Shave Club
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 iul 2016

Grupul anglo-olandez Unilever a ajuns la un acord pentru preluarea companiei americane de e-commerce Dollar Shave Club, specializată în furnizarea de produse de îngrijire personală pentru bărbați, potrivit unui comunicat al Unilever.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Termenii tranzacției nu au fost dezvăluiți, însă surse apropiate situației au declarat pentru Forbes că Unilever va plăti 1 miliard de dolari pentru compania americană, care are sediul la Santa Monica, California.

Dollar Shave Club și-a început activitatea în 2012, oferind inițial aparate de ras consumatorilor la prețuri începând cu 1 dolar pe lună. Videoclipul de lansare a devenit în scurt timp viral, iar în prezent portofoliul companiei cuprinde articole cosmetice precum geluri de păr, săpunuri sau creme de față pentru bărbați.

Proprietarii restaurantelor McDonald’s din România retrag 7,8 milioane euro din capital CITEȘTE ȘI Proprietarii restaurantelor McDonald’s din România retrag 7,8 milioane euro din capital

“Clubul” fondat și condus de Michael Dubin are 3,2 milioane de membri și în 2015 a raportat afaceri de 152 milioane de dolari. Pentru acest an, compania estimează o creștere a cifrei de afaceri peste pragul de 200 milioane de dolari.

Acordul încheiat cu Unilever va permite companiei să se extindă și în alte state. Tranzacția ar urma să fie finalizată în al treilea trimestru din acest an.

Unilever este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de alimente și produse de îngrijire personală și a locuinței, prezent în peste 190 de țări, ajungând la 2 miliarde de consumatori în fiecare zi. Compania are 169.000 de angajați și a generat vânzări în valoare de 53.3 miliarde euro în 2015. Unilever are mai mult de 400 de branduri printre care Dove, Knorr, Domestos, Hellmann, Lipton, Ben & Jerry, Magnum și Axe.

viewscnt
Afla mai multe despre
unilever
dollar shave club
achizitie
produse ingrijire barbati