Unvinpezi.ro: Consumul de vin roze crește în lunile de vară cu aproximativ 40%

Unvinpezi.ro: Consumul de vin roze crește în lunile de vară cu aproximativ 40%
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 6 iul 2023

Aromele, prospețimea și versatilitatea vinului roze îl clasează pe locul 3 în preferințele românilor. Pe Unvinpezi.ro, consumul de vin roze crește în lunile de primăvară-vară (martie - august) cu aproximativ 40%. Un efect al faptului că vinul roze este asociat deseori cu sezonul estival și preparatele culinare specifice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Vinul roze a cunoscut o evoluție semnificativă nu doar la noi, ci și la nivel global.

Statisticile arată că popularitatea vinului roze este în continuă creștere peste tot în lume. Pe lângă cererea foarte mare, concursurile de gen au început să pună accent pe evaluarea vinurilor roze. Astfel, pentru prima dată în istoria sa, Concours Mondial de Bruxelles a introdus în 2021 o sesiune de evaluare destinată exclusiv vinului roze.

Între 2002 și 2018, consumul de vin roze a crescut cu 40%, iar specialiștii preconizau un trend ascendant și pentru următorii ani. Astăzi, țările din Europa de Vest și Statele Unite ale Americii sunt printre cei mai mari consumatori de vin roze.

România, al șaselea producător de vin din Europa, se încadrează “normelor”.

Principala tendință a consumatorilor de vin din țara noastră este trecerea spre vinurile seci, demiseci și spre vinurile roze. O altă direcție este creșterea cererii pentru vinurile obținute din soiuri 100% autohtone, dar și pentru vinul bio.

Pe Unvinpezi.ro, vânzările de vin roze se păstrează la un nivel înalt tot timpul anului, însă cererea din perioada martie-august este mai mare cu 40% față de restul anului.

Vinurile roze reprezintă aproape 10% din totalul etichetelor de pe Unvinpezi.ro. Cel mai vândut vin roze este La Plage Roze 2021, un roze românesc de la Crama Rasova.

Un roze prietenos și proaspăt, La Plage Roze 2021 dezvăluie arome de căpșune, nectarine, zmeură, cireșe și grapefruit, la care se adaugă tonuri florale și minerale.  

Pe Unvinpezi.ro, nu doar vânzările de vinuri roze cresc primăvara-vara. Consumul de albe înregistrează o creștere de 13.5%, iar cererea de spumante de 14.7%.

De cealaltă parte, în lunile martie-aprilie, consumul de vin roșu scade cu 33%.

În perioada 6-20 iulie, Unvinpezi.ro organizează campania promoțională Pink Friday, cu 10% reducere la toate rozeurile și spumantele de pe site, în total peste 100 de vinuri. Utilizatorii pot alege să intre în Clubul Unvinpezi.ro unde au garantat 10% extra reducere la orice comandă, livrare gratuită și multe alte beneficii. 

Unvinpezi.ro, platforma dedicată iubitorilor de vinuri bune are un concept unic: vinde doar vinuri premium atent selectate de o echipă de 15 experți, la cel mai bun preț din online, în cantitate limitată.

În fiecare an, Unvinpezi.ro trimite la degustare către colaboratorii pasionați de vin peste 500 de etichete și listează apoi pe site doar vinurile care trec de filtrul acestora. Vorbim de oenologi, bloggeri, pasionați, toți cu experiență vastă în înțelegerea vinului, a sutelor de stiluri și tehnici de vinificare, a terroir-urilor, a soiurilor, a aromelor. Din 2012 au fost recenzate peste 11.000 de etichete diferite, de la 60 de parteneri.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin