Vânzările și profitul McDonald’s au crescut peste așteptări în primul trimestru; acțiunile avansează cu 2,4%

Vânzările și profitul McDonald’s au crescut peste așteptări în primul trimestru; acțiunile avansează cu 2,4%
scris 22 apr 2016

Vânzările și profitul McDonald’s au crescut peste așteptări în primul trimestru, dovadă că planul de redresare pus în practică de directorul general Steve Easterbrook dă rezultate, iar informațiile au dus la avansul cotației acțiunilor companiei cu 2,4%, relatează MarketWatch.

Profitul net a crescut în primul trimestru de la 811,5 milioane de dolari la 1,1 miliarde de dolari, respectiv 1,23 dolari pe acțiune, scrie News.ro

Veniturile au scăzut cu 0,9%, la 5,9 miliarde de dolari, afectate de efectul negativ al cursului de schimb asupra rezultatelor internaționale. Excluzând acest impact, vânzările au crescut cu 3%.

Analiștii au anticipat un profit pe acțiune de 1,16 dolari și vânzări de 5,82 miliarde de dolari.

EXCLUSIV Noua ordonanță de salarizare blochează sporurile și 7 indemnizații, o parte dintre bugetari mai așteaptă până în 2020-2021 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noua ordonanță de salarizare blochează sporurile și 7 indemnizații, o parte dintre bugetari mai așteaptă până în 2020-2021

McDonald’s a înregistrat în primul trimestru vânzări în creștere cu 5,4% în cazul restaurantelor deschise de cel puțin 13 luni, avansul fiind peste așteptările analiștilor, de 4,6%.

Compania a explicat că strategia de pe piața americană de vânzare a micului dejun pe tot parcursul zilei a dat rezultate, în timp ce la nivel internațional vânzările au urcat cu 5,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În termeni comparabili, vânzările globale au avansat cu 6,2%.

De la preluarea conducerii McDonald’s, în martie anul trecut, Easterbrook a redus meniul, a oferit mai multă transparență în privința preparării produselor și a lansat micul dejul pe tot parcursul zilei în restaurantele din SUA.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
mcdonald’s
steve easterbrook